Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Her er flere av barna til den drepte rabbineren Miki Mark, samlet til en minnemarkering i forkant av begravelsen. (Foto: Flash90)
Her er flere av barna til den drepte rabbineren Miki Mark, samlet til en minnemarkering i forkant av begravelsen. (Foto: Flash90)

Palestinere fra Hebron ga jødiske terrorofre førstehjelp

Etter skyteangrepet der en israelsk familiefar ble drept fredag, ble de andre i familien reddet av et palestinsk ektepar.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Palestinske terrorister skjøt mot en israelsk bil 15 km sørvest for Hebron fredag ettermiddag. Bilen tippet overende, familiefaren og rabbineren Miki Mark ble drept, hans kone Chavi ble hardt skadet og deres to tenåringsbarn ble sittende skadet og fastklemt i baksetet.

Nå skriver Times of Israel om hvordan de skadde familiemedlemmene ble reddet. De første som kom til åstedet etter terrorangrepet, var et palestinsk ektepar fra Hebron. Ekteparet hjalp de skadde tenåringene ut av bilen, ringte ambulanse og ga dem førstehjelp fram til ambulansen kom.

– Først trodde jeg det var en ulykke. Jeg åpnet døren, noe som var vanskelig fordi bilen lå opp ned, forteller den palestinske mannen til Channel 2.

Innenfor døren satt 14 år gamle Tehila og skrek i panikk: ”De dreper oss.”

– Jeg gjentok til henne at hun ikke måtte være redd, og at alt kom til å bli bra, forteller mannen, som klarte å få løftet jenta ut av bilvraket. Hans kone, som er lege, klarte å stanse blødningen fra den unge jentas sår. ”Ikke vær redde, vi er her for å hjelpe dere”, sa hun på engelsk mens hun utførte den potensielt livreddende førstehjelpen. Etterpå løftet mannen den 15 år gamle gutten Pedaya ut av bilen og forsøkte å roe ham ned.

– Jeg holdt rundt ham, ga ham vann tilsatt jod og gjentok for ham at alt kom til å bli bra, forteller mannen.

– For meg spiller det ingen rolle om det var en ulykke eller et terrorangrep, det er irrelevant. Dette er mennesker, barn, som trenger hjelp. Hvis jeg kan, vil jeg hjelpe dem, sier han.

– Gud sendte en araber for å hjelpe oss, skal jenta ha sagt etterpå.

Den neste som ankom åstedet, like før en ambulanse fra Røde Halvmåne og en medisinsk patruljebil fra det israelske forsvaret, var en palestinsk mannlig lege fra en landsby utenfor Hebron. Han bidro med førstehjelp til den skadde familiemoren, ifølge Ynetnews.com.

– Jeg gjorde min plikt. Det spiller ingen rolle om det gjelder en palestiner eller en bosetter. Min jobb er å redde mennesker fordi de er mennesker, sier han.

Miki Mark ble drept momentant i angrepet. Hans kone Chavi ble alvorlig skadet, men utviklingen hennes er positiv. Søndag ble hun brakt ut av medisinsk indusert koma av legene ved Hadassah-sykehuset i Jerusalem. Tilstanden hennes er nå stabil.

Pedaya slapp fra angrepet med lettere skader. Tehilas skader er moderate og hun fikk anledning til å forlate sykehuset i noen timer for å være med på farens begravelse søndag.

Pedaya og Tehila har ved flere anledninger fortalt om at de første som kom dem til unnsetning var palestinere, og advart mot å stemple ”alle arabere som terrorister”.

Da enkeltpersoner forsøkte seg på å rope om hevn under begravelsen søndag, var de to barna raske til å be dem tie.

– De som vil rope ut nonsens bør gå herfra. Det er ikke dette pappa ville ha ønsket. Vi vil fokusere på hans minne og på å gjøre det gode. Han hadde arabiske venner, sa en av dem under seremonien.

Rabbiner og familiefar Miki Mark ble drept i terrorangrep utenfor Hebron fredag 1. juli 2016. (Foto: Privat)
Rabbiner og familiefar Miki Mark ble drept i terrorangrep utenfor Hebron fredag 1. juli 2016. (Foto: Privat)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart