Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tatt med terrorpenger under skosålene – deler hemmeligheter om tunnelene i Gaza

Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
To palestinere fra Gaza som ble sendt av Hamas for å smugle ut penger til terrorvirksomhet, er blitt en verdifull informasjonskilde for det israelske forsvaret.

IDF offentliggjorde tirsdag at de i juni arresterte to palestinske menn på 37 og 65 år. De hadde reist til Israel med penger fra Hamas gjemt under skosålene sine. Mennene hadde fått i oppdrag å gi pengene til Hamas-medlemmer på Vestbredden. Pengene skulle brukes til å finansiere terrorisme. Etter at mennene ble pågrepet, har de kunnet gi Israel verdifull informasjon om det omfangsrike tunnelnettverket som bygges ut under Gaza av terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad, skriver Jerusalem Post.

 

Tunnelinnganger i moskeer og bolighus

Den 65 år gamle mannen ble arrestert 16. juni på grenseovergangen Tarkumia mellom Israel og Vestbredden etter en felles etterforskning av etterretningstjenesten Shin Bet, politiet og IDF. Han hadde mange tusen euro skjult i skoene sine. I avhør kom det fram at hjemmet hans i Gaza brukes av sønnene hans som et møtested for Hamas. Han har beskrevet konkret hvor flere tunnelinnganger befinner seg. Flere slike innganger er lagt til sivile steder som bolighus og moskeer. Han har også avslørt hvor flere rakettavfyringsramper er lokalisert. Disse befinner seg i tettbebygde strøk og setter dermed sivilbefolkningen i fare, bemerker Shin Bet i en pressemelding.

 

Fraktet sand fra tunnelene

Den 37 år gamle mannen ble pågrepet ved grenseovergangen Erez fra Gaza til Israel med 10.000 euro gjemt i skoene. Han hadde fått innreisetillatelse til Israel for å gjøre forretninger, og Hamas hadde rekruttert ham til å smugle penger til sine terrorceller på Vestbredden. Hamas betalte ham for oppdraget og lovet at han skulle ”få hjelp” dersom han ble tatt av israelske myndigheter. Han jobber som lastebilsjåfør i Gaza og kjører sand fra tunnelutgravingsstedene til Hamas og Islamsk Jihad. Ifølge Shin Bet har han oppgitt mye informasjon om tunnelene han har sett, som hvor eksakt de befinner seg, hvilke terrororganisasjoner som opererer hvilke tunneler og hvor langt gravearbeidet har kommet de ulike stedene.

 

Kynisk utnytting av israelsk godvilje

Shin Bet påpeker at saken viser hvordan Hamas kynisk utnytter Israels tiltak for å bedre de økonomiske kårene til Gazas sivilbefolkning. Tusener av innbyggere i Gaza reiser hver måned inn til Israel av både humanitære, medisinske og forretningsmessige årsaker. Hamas forsøker ofte å utnytte disse innreisetillatelsene til å overføre penger til terrorfinansiering, ifølge etterretningstjenesten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart