Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Åstedet for knivangrepet 18. juli 2016. (Foto:Gush Etzion Regional Council)
Åstedet for angrepet 18. juli 2016. (Foto:Gush Etzion Regional Council)

To soldater skadet i terrorangrep

En palestinsk terrorist angrep to israelske soldater og stakk dem med et skrujern mandag ettermiddag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Angrepet skjedde utenfor den palestinske flyktningleiren El Arub i Hebron-området, langs vei nr 60, ifølge Jerusalem Post og Ynetnews.com. Angriperen oppsøkte soldatene mens de patruljerte langs veien. Han var i besittelse av en kniv og et skrujern, og han hogg mot begge soldatene med skrujernet. En av de skadde soldatene klarte å trekke våpen og uskadeliggjorde angriperen ved å skyte ham.

Begge ofrene slapp fra angrepet med lettere skader. De er fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem. Begge er menn i 20-årene.

Angriperen ble alvorlig skadet og er sendt til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Han kommer fra landsbyen Beit Fajar og er til daglig matematikklærer.

Soldatene som patruljerte området, hadde som hovedoppgave å forhindre palestinske steinkasterangrep langs veistrekningen, som i mange år har vært tungt belastet med terror. Langs en 16 km lang strekning av vei nr 60 i Hebron-fjellene er 25 personer blitt drept av palestinske terrorister de siste 22 årene. Det nyeste terrordrapet var da rabbineren Miki Mark ble drept mens han kjørte fra sitt hjem i bosetningen Otniel mot Jerusalem 1. juli. Også flere andre steder langs vei nr 60 er det begått en rekke terrorangrep, ikke minst i området ved Gush Etzion-krysset like sør for Jerusalem.

Den pågående terrorbølgen mot Israel startet 13. september 2015. 40 terrorofre er blitt drept og 517 skadet. Det er begått 156 knivangrep, 98 skyteangrep, 46 bilangrep og en bussbombing.

Søndag avverget en sikkerhetsvakt et bombeangrep mot Jerusalem-trikken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart