Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Dette er Hamas’ nye sommerunderholdning for de unge

Barn og unge i Gaza blir tatt med på krigsutstilling der de får besøke en ekte terrortunnel. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Barn og unge i Gaza blir tatt med på krigsutstilling der de får besøke en ekte terrortunnel. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Gutten på bildet er et av barna i Gaza som denne sommeren blir sendt på leir for å oppleve en ekte terrortunnel fra innsiden. Se video fra Gazas nye ferieattraksjon.

I anledning at det er to år siden den forrige krigen mellom Hamas og Israel, har Hamas-myndighetene i Gaza åpnet en ny spesialutstilling denne sommeren, ifølge Times of Israel. Utstillingen skal vise hvilke metoder Hamas’ væpnede mannskaper bruker i kampen mot Israel, og den består blant annet av en våpensamling og en del av en underjordisk tunnel bygget av Hamas’ væpnede avdeling.

Hamas arbeider for å bygge ut slike tunneler under grensen mot Israel for at terrorister skal kunne infiltrere og angripe israelere. Det israelske forsvaret ødela 36 terrortunneler mellom Gaza og Israel under krigen sommeren 2014. Etter krigen gjorde Hamas det klart at de ville gjenoppbygge tunnelnettverket. I vår har IDF avdekket to tunneler som var ferdig gravd og endte opp på israelsk side av grensen. 14 tunneler har av ukjente årsaker rast sammen til nå i 2016.

Utstillingen er åpen for alle som er interesserte, og det er full adgang til å fotografere og filme. Mange palestinere har delt bilder på sosiale medier av våpenutstillingen. Slike bilder viser også grupper med barn og unge som besøker terrortunnelen mens de deltar på sommerleirer i regi av Hamas.

Hamas er fra før beryktet for å arrangere sommerleirer som består av ren opptrening til terror.

Sommerutstillingen befinner seg i bydelen Shejaya i Gaza by.

Hamas-talerøret Afaq har publisert en video som viser hvordan en gruppe barn utforsker tunnelen. Teksten i starten av videoen sier: ”Afaq Media kommer inn i en tunnel som ble bygget av Qassam-brigadene [Hamas’ væpnede avdeling] under en våpenutstilling i Shejaya under jubileet [for krigen].”

 

Her kan du se videoen fra den utstilte terrortunnelen:

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart