Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

IDF etterforsker 20 skyteepisoder

Soldaten på bildet er anklaget for med vilje å ha drept en palestinsk terrorist som ikke utgjorde en trussel. (Foto: Flash90)
Soldaten på bildet er anklaget for med vilje å ha drept en palestinsk terrorist som ikke utgjorde en trussel. (Foto: Flash90)
Alle tilfeller hvor palestinere er blitt drept utenfor kampsituasjoner blir etterforsket.

Den israelske hæren etterforsker for øyeblikket over 20 episoder hvor palestinere er skutt og drept siden en ny bølge av palestinsk terror startet 1. oktober 2015. IDF har samlet inn øyenvitneskildringer fra soldater som var involvert i hendelsene, og i noen tilfeller også bedt om informasjon og detaljer fra menneskerettighetsorganisasjoner.

– Det militære aktorat gir ordre til etterforskning av dødsfallene til alle palestinere på Vestbredden «som ikke var involvert i direkte kamphandlinger», skriver Ha’aretz. De fleste etterforskningene fra de siste måneder dreier seg derfor om tilfeller hvor palestinere er blitt skutt i konfrontasjoner med israelske sikkerhetsstyrker, ikke i tilfeller hvor det var et terrorangrep eller et forsøk på terrorangrep.

Den eneste etterforskningen som så langt har gått videre til en tiltale, er saken mot sersjant Elor Azaria, som skjøt en palestinsk angriper i Hebron i mars. Palestineren lå skadet på bakken da han ble skutt og drept av Azaria. Soldaten hevder han skjøt i frykt for at palestineren skulle utløse en bombe. Aktoratet mener Azaria skjøt for å hevne seg etter at hans venn var blitt såret i det foregående terrorangrepet.

I oktober 2015 registrerte IDF 70 angrep mot soldater og sivile, de fleste knivangrep. Siden den gang har antallet angrep gått nedover. De siste fire månedene har antall angrep ligget under ti hver måned, opplyser hæren til Ha’aretz.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart