En mistenkt er pågrepet for angrepet på Oljeberget

Israelsk politi har arrestert en palestinsk 19-åring som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet på Oljeberget 11. august.

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde onsdag at politiet har arrestert en 19 år gammel palestinsk mann fra bydelen A-Tur på Oljeberget i Øst-Jerusalem. Han er mistenkt både for terrorangrepet 11. august og for å ha kastet brannbomber og skutt fyrverkeri mot israelske sikkerhetsstyrker 15. april, skriver Times of Israel.

Torsdag 11. august gikk han til angrep mot en jødisk tenåring ved en dagligvarebutikk like ved den jødiske gravlunden på Oljeberget. Angrepsvåpenet var ifølge politiet en ”skarp treplanke” som han plukket opp langs veien og brukte til å stikke offeret. Etter angrepet stanset den skadde tenåringen en forbipasserende bil, som hjalp ham å komme seg til den nærmeste grensepolitistasjonen. Mannskapene der tilkalte redningstjenesten Magen David Adom, som brakte offeret til Hadassah-sykehuset. Grensepolitiet satte i gang leteaksjon etter gjerningsmannen, som kom seg unna åstedet etter angrepet.

 

Flere arrestasjoner

Natt til torsdag arresterte israelske sikkerhetsstyrker seks andre terrormistenkte palestinere på Vestbredden. To av dem ble arrestert i Nablus. Der beslagla sikkerhetsstyrkene ammunisjon, en hjemmelaget granat og en kontantbeholdning. I landsbyen Jaba ble en person arrestert. En hagle, ammunisjon og annet uspesifisert militært utstyr ble beslaglagt. I Bani Naim og Kifl Haris ble ytterligere tre arrestert.

I forrige uke oppsto opptøyer i flyktningleiren Deheisheh utenfor Betlehem, etter at israelske styrker arresterte et medlem av terrororganisasjonen PFLP. Ifølge palestinske medier skal syv palestinere ha blitt skadet under opptøyene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart