Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Dette er noen av våpnene som ble beslaglagt natt til tirsdag 23. august 2016. (Foto: IDF)
Dette er noen av våpnene som ble beslaglagt natt til tirsdag 23. august 2016. (Foto: IDF)

Årets hittil største våpenbeslag på Vestbredden

Natt til tirsdag avdekket israelske sikkerhetsstyrker syv ulovlige våpenfabrikker på Vestbredden. En mengde våpen ble beslaglagt.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Aksjonen som ble gjennomført av flere hundre soldater og tjenestemenn fra det israelske forsvaret, etterretningstjenesten Shin Bet og politiet, førte til årets hittil største beslag av ulovlige våpen på Vestbredden. Styrkene gikk til aksjon mot syv våpenfabrikker i områdene rundt Betlehem og Hebron. Til sammen fant de 22 produksjonsverktøy. Flere titalls skytevåpen, våpendeler og ammunisjon ble beslaglagt. Noen av skytevåpnene var importerte utenlandske våpen, mens mange var laget lokalt på de ulovlige fabrikkene. Styrkene beslagla også stjålne kniver, håndjern, amerikanske militæruniformer og annet militært utstyr.

To personer ble arrestert under aksjonen, mistenkt for produksjon og handel med ulovlige våpen. Shin Bet mener at en av dem er en av toppmennene i den ulovlige våpenindustrien i området.

Det oppsto opptøyer underveis, men ingen kom til skade, ifølge Israel Hayom.

Siden starten på 2016 har israelske styrker til sammen avdekket 2 våpenfabrikker med 49 produksjonsenheter for våpen og 300 skytevåpen på Vestbredden. I den samme perioden er det begått mer enn 30 terrorangrep med skytevåpen. Mer enn 30 prosent av terroristene som har slått til dette året, kommer fra de samme områdene som der nattens beslag ble gjort. Mer enn 140 personer er blitt arrestert i løpet av året grunnet mistanke om ulovlig våpenproduksjon og våpenhandel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart