Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

To palestinere pågrepet med kniv i helgen

Denne kniven ble funnet i veska til en palestinsk kvinne i 20-årene lørdag 27. august da hun forsøkte å ta seg fra Vestbredden til Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
Denne kniven ble funnet i veska til en palestinsk kvinne i 20-årene lørdag 27. august da hun forsøkte å ta seg fra Vestbredden til Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
Mulige knivangrep avverget ved kontrollpost utenfor Jerusalem og i Hebron.

To palestinere ble lørdag pågrepet av israelske sikkerhetsstyrker da det ble avdekket at de var bevæpnet med kniv, ifølge blant andre Times of Israel.

Ved kontrollposten Kalandiya like nord for Jerusalem ble en palestinsk kvinne i 20-årene pågrepet og arrestert lørdag ettermiddag, etter at sikkerhetsstyrkene fant en kniv i vesken hennes under en rutinekontroll.

 

Tilsto plan om hevnangrep

Omtrent på samme tid stanset det israelske grensepolitiet en 18 år gammel palestiner ved en kontrollpost i nærheten av Patriarkenes grav i Hebron. Under sikkerhetskontrollen fant grensepolitiet ut at han var i besittelse av en kniv.

Ifølge Israel Hayom har 18-åringen tilstått i avhør at han planla et knivangrep som hevn for sin fetter, en palestinsk terrorist som ble drept mens han utførte et knivangrep i Hebron for et halvt år siden.

 

Skjøt ubevæpnet mann som framsto truende

Fredag ble en palestinsk mann skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker i nærheten av bosetningen Ofra, nord for Ramallah. Mannen kom løpende rett mot sikkerhetsstyrkene, som har rapportert at de oppfattet situasjonen som truende. Etterpå oppdaget de at mannen var ubevæpnet, og det er uklart hva som var hensikten hans med å løpe mot sikkerhetsstyrkene. Selv om det ifølge Israel Hayom er i tråd med vanlig prosedyre å skyte i en slik potensielt farlig situasjon, er soldatene som var til stede satt under etterforskning. Ifølge blant andre Times of Israel er de mistenkt for uaktsomt eller forsettlig drap, men det er ikke tatt ut tiltale på nåværende tidspunkt.

 

Terrorbølgen:

Onsdag 24. august ble en soldat knivstukket i det hittil siste knivangrepet i bølgen av terror som har rammet Israel det siste året.

Siden 13. september 2015 er 40 terrorofre blitt drept og 528 skadet i palestinske angrep som har vært rettet mot israelere. Det er begått 157 knivangrep og forsøk på knivangrep, 101 skyteangrep og 46 bilangrep i denne perioden, ifølge det israelske utenriksdepartementet. Den siste tiden har vært en rolig periode i denne terrorbølgen, som var på sitt mest intense i fjor høst.

Her kan du lese hele MIFFs dekning av terrorkrigen mot Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart