Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Sønn av terroroffer ber speiderbevegelsen reagere

På denne bussen ble Richard Lakin, far til Micah Lakin Avni (innfelt) drept 13. oktober 2015 av to palestinske terrorister. (Foto: Flash90 / profilfoto fra Times of Israel Blogs)
På denne bussen ble Richard Lakin, far til Micah Lakin Avni (innfelt) drept 13. oktober 2015 av to palestinske terrorister. (Foto: Flash90 / profilfoto fra Times of Israel Blogs)
Micah Lakin Avni reagerer sterkt på at det palestinske speiderforbundet hyller hans fars morder. Han ber det internasjonale speiderforbundet gripe inn.

Palestinian Media Watch (PMW) gjorde nylig kjent at det palestinske speiderforbundet løfter fram en terrorist som drepte tre sivile og skadet 15 på en buss i Jerusalem i fjor, som rollemodell for unge speiderledere.

Micah Lakin Avni er sønn til et av terroristens drapsofre, Richard Lakin. Han har skrevet brev til det internasjonale speiderforbundets (World Organization of the Scout Movement / WOSM) øverste leder, Scott Teare. Brevet er gjengitt i Times of Israel, og vi gjengir det her i norsk oversettelse:

 

«Kjære Hr. Teare,

 

13. oktober 2015 gikk Baha Alyan og en medsammensvoren om bord på buss nr. 78 i Jerusalem og begikk et grusomt terrorangrep. De myrdet brutalt tre uskyldige sivile og skadet 15 andre. Min elskede far, Richard Lakin, var en av dem som ble drept. Alyan og hans medsammensvorne skjøt min 76 år gamle far i hodet, og etter at han falt, knivstakk de ham en rekke ganger i hodet, ansiktet, brystet og magen. De ødela de fleste av hans indre organer.

Min far var en snill, godhjertet mann som viet livet sitt til utdanning og til å fremme fredelig sameksistens. Flere generasjoner av speidere har vært under hans kjærlige vinger mens han var rektor ved Hopewell Elementary School i Glastonbury, Connecticut, USA.

I 2007 ga han ut en bok med tittelen “Teaching as an Act of Love” (”Undervisning som kjærlighetshandling”). Den oppsummerer hans livsverk og undervisningsfilosofi. Bokens budskap er at hvert enkelt barn er et mirakel som trenger å bli oppfostret i kjærlighet.

Denne uken var jeg sjokkert over å oppdage at det palestinske speiderforbundet, som for seks måneder siden ble akseptert som fullverdig medlem i WOSM, trener opp sine speiderledere til å se på en kaldblodig terrormorder som sin rollemodell. Forbundets ledertreningskurs som startet i forrige uke, er titulert: ”Martyrleder Baha Alyan-kurset”, etter terroristen som drepte min far.

Nedenfor er en skjermdump fra det palestinske speiderforbundets nettside, der de viser fram et bilde av terrormorderen Alyan i en speideruniform. På nettsiden har de en artikkel om kurset.

Jeg ber om at dere sørger for å garantere at den ærverdige verdensorganisasjonen for speidere ikke tar del i å trene opp framtidige speiderledere til å se på terrormordere som rollemodeller, ved å umiddelbart kansellere det palestinske speiderforbundets medlemskap. Det finnes ikke noe større hinder for fred enn å oppdra barn til å se på uskyldige siviles mordere som heltemodige rollemodeller. Dersom dere tillater det palestinske speiderforbundet å beholde sitt medlemskap i WOSM samtidig som de presenterer en morder som rollemodell for framtidige speiderledere, vil deres organisasjon i praksis være medansvarlig for terrorpromoteringen på dette kurset.

Så lenge palestinske ledere gir næring til en kultur av hat og oppfordrer skolebarn til å gå ut og drepe, er mer vold uunngåelig. Ved å oppmuntre til hat, distanserer de oss alle fra den kjærligheten og den troen på fredelig sameksistens som min far sto for.

Min fars bok begynner med et sitat av William Penn: “Jeg regner bare med å gå gjennom livet en gang. Så om det finnes noen godhet jeg kan vise, eller noen god gjerning jeg kan gjøre mot et medmenneske, la meg gjøre det nå og ikke utsette eller overse det, for jeg kommer ikke forbi her en gang til.”

Min far levde etter de ordene. Jeg vet at alle sanne speidere lever etter de ordene. Om bare hans mordere også kunne ha levd etter de ordene.

 

Vennlig hilsen,
Micah Lakin Avni

 

Oppdatering: Den internasjonale speiderbevegelsen svarer

Mandag 5. september sier WOSMs talsmann Stephen Peck til nyhetsbyrået AP at speidergruppen i Øst-Jerusalem som arrangerte Baha Alyan-kurset, ikke er medlem av det palestinske speiderforbundet.

– De har derfor ingen rett til å uttale seg eller publisere noe i forbundets navn, sier Peck.

Han forklarer at det finnes to palestinske speiderorganisasjoner: ”Palestinian Scout Association” (som er medlem av WOSM og som vi har oversatt til det palestinske speiderforbundet) og ”Palestinian Scout and Guide Association” (som ikke er medlem av WOSM). Avdelingen som hyllet terrormorderen Alyan tilhører sistnevnte.

PMW har imidlertid dokumentert at de to speiderorganisasjonene i praksis arbeider så tett sammen at de oppfattes av folk som en og samme gruppe. Et brev med utfyllende dokumentasjon av dette er sendt fra PMW til WOSM.

 

Skjermdump fra det palestinske speiderforbundets nettside, via PMW.
Skjermdump fra det palestinske speiderforbundets nettside, via PMW.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart