Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

To politioffiserer hardt skadet i knivangrep i Jerusalem

Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodes-porten i Jerusalem etter at to politimenn ble knivstukket av en palestinsk terrorist 19. september. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodes-porten i Jerusalem. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)
Politioffiserer ble skadet i et angrep utenfor Herodesporten i Jerusalem mandag morgen.

To politioffiserer ble skadet i et knivangrep utenfor Herodesporten i gamlebyen i Jerusalem mandag morgen, opplyser politiet ifølge Times of Israel. Dette er fjerde dagen på rad det har vært angrep i Jerusalem og på Vestbredden.

En ung kvinnelig offiser, rundt tjue år gammel, ble hardt skadet i angrepet. En 45 år gammel mannlig offiser ble lettere skadet, ifølge ambulansetjenesten Magen David Adom.

Angriperen ble skutt og kritisk skadet, ifølge politiet. Mannen skal ha kommet bakfra og knivstukket politioffiserene før han ble skutt.

Den kvinnelige offiseren ble innlagt på Shaare Zedek sykehuset. Den mannlige offiseren ble innlagt på Hadassah Ein Kerem sykehuset, ifølge Magen David Adom. Kvinnen ble knivstukket i halsen og var bevistløs. Hun er nå koblet til respirator. Den mannlige offiseren fikk flere knivstikk i den øvre delen av kroppen, men var ved bevissthet da han ankom sykehuset.

Flere politimenn ankom stedet hvor angrepet skjedde for å sikre området rundt Herodesporten.

Angriperen er identifisert som en tjue år gammel innbygger fra bydelen Ras al-Amoud i Øst-Jerusalem. Navn på angriperen eller ofrene er foreløpig ikke oppgitt til pressen.

Israelske sikkerhetsstyrker har økt sikkerheten før de jødiske helligdagene og på grunn av økningen av voldlige angrep de siste dagene, sa statsminister Benjamin Netanyahu på søndag. Han la vekt på at han selv skal møte sikkerhetsstyrkene for å forsikre seg om at Israel er forberedt på å forsvare sitt folk.

I løpet av helgen var det seks angrep, fire knivangrep, et bilangrep og steinkasting. Disse angrepene overrasket israelerne siden volden som herjet landet i slutten av 2015 og begynnelsen av 2016 hadde roet seg. Nå frykter folk at angrepene kommer til å øke.

Den muslimske Eid al-Adha helligdagen og september er alltid en tid for en økning i voldelig palestinsk aktivitet, sa en anonym kilde i militæret på lørdag. Motivasjonen for å angripe israelere forblir høy. Siden oktober i fjor har 35 israelere og fire utenlandske sivile blitt drept i en bølge av palestinske terrorangrep. Rundt 200 palestinere er også blitt drept av israelske sikkerhetsstyrker siden i fjor, de fleste da de ble stanset i angrep mot israelere eller i andre konfrontasjoner med israelske  styrker.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart