Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Israels ambassade i Ankara. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Google Maps)
Israels ambassade i Ankara. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Google Maps)

Knivangrep utenfor Israels ambassade i Tyrkia

Mens han ropte ”allahu akbar”, forsøkte en tyrkisk mann å knivstikke politivakter utenfor inngangen til ambassaden i Ankara onsdag. Situasjonen fikk ambassaden i Oslo til å øke sikkerhetsberedskapen.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Angriperen ble stanset da en av de tyrkiske politivaktene skjøt ham i en fot før han rakk fram til dem. En talsperson for det israelske utenriksdepartementet sier at personalet ved ambassaden er i sikkerhet.

– En person forsøkte å knivstikke en tyrkisk politimann. En av de tyrkiske politibetjentene som var stasjonert på vakt foran ambassaden, reagerte umiddelbart og skjøt angriperen i en fot for å nøytralisere ham, opplyser den israelske ambassaden i Ankara ifølge Ha’aretz.

Flere mannskaper fra de tyrkiske sikkerhetsstyrkene kom raskt til stedet og tok kontroll over situasjonen etter at angriperen var blitt skutt av politivaktene.

Det tyrkiske politiet opplyser til Reuters at gjerningsmannen ropte ”allahu akbar” [mulimsk trosbekjennelse på arabisk, med betydningen ”Allah er større”] mens han nærmet seg ambassaden.

Gjerningsmannen er en 38 år gammel tyrkisk bygningsarbeider som av politiet betegnes som mentalt ustabil. Han bar på 30 cm lang kniv og en bag med ukjent innhold. Bagen ble tatt hånd om av bombeeksperter fra det tyrkiske politiet, som ikke har opplyst nærmere om hva den inneholdt.

Det israelske utenriksdepartementets talsmann Emmanuel Nachschon sier til Times of Israel at det fortsatt er uklart om angrepet primært var rettet mot ambassaden eller mot politiet.

Tyrkiske medier meldte like etter angrepet at det var to menn som forsøkte å ta seg inn i ambassaden, og at en person skulle være blitt drept i angrepet. Disse meldingene er senere blitt avkreftet.

De diplomatiske relasjonene mellom Israel og Tyrkia ble i sommer normalisert etter seks år med anspente forhold.

Tyrkia har vært rammet av en rekke terrorangrep den senere tiden. 19. mars gjennomførte en selvmordsbomber fra Den islamske staten et angrep mot en israelsk turistgruppe. Da det i etterkant av dette angrepet kom flere trusler om målrettede angrep mot jøder, utstedte israelske myndigheter reiseråd mot opphold i Tyrkia for israelske borgere.

 

Ambassaden i Oslo økte beredskapen

Viseambassadør Dan Poraz ved Israels ambassade i Oslo uttalte dette til miff.no like etter at nyheten ble kjent:

– Ambassaden i Oslo følger situasjonen i Ankara tett. Etter så kort tid er ikke alt blitt klart ennå, men det ser ut til at en mann som var bevæpnet med kniv forsøkte å bryte seg inn i ambassaden, og at han ble skutt av det lokale politiet. Hendelsen gjør naturligvis at vi er ekstra på vakt også her i Oslo.

– Denne og mange andre hendelser, som skytingen mot synagogen i Oslo i 2006 og angrepet mot den israelske ambassaden i Argentina i 1992, der 29 ble drept, er tragiske eksempler som viser hva slags sikkerhetstiltak Israel og jødiske institusjoner i utlandet må ta. Vi er konstant truet.

 

Her kan du se video fra åstedet:

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart