Denne bussen sto i brann i september i fjor, etter å ha blitt angrepet med steinkasting og en molotov-coctail. (Foto: Brannvesenet i Jerusalem)

Shin Bet avverget planlagt terrorangrep i Jerusalem

Terroristen planla å utføre et selvmordsangrep på en buss i Jerusalem, men Shin Bet avverget det som kunne blitt et svært dødelig angrep.

En 22 år gammel mann, Muhammad Fauaz Ibrahim Joulani fra Shuafat-bydelen i Øst-Jerusalem, ble forrige måned arrestert og siktet for å ha planlagt å utføre et større selvmordsangrep i Israels hovedstad. Den israelske etterretningstjenesten, Shin Bet, og det israelske politiet samarbeidet for å arrestere ham, forteller Yedioth Aharonoth.

Etterforskningen viste at Joulani var medlem i den palestinske terrorgruppen Hamas. Han kontaktet Hamas-ledere på Gazastripen og meldte at han var villig til å utføre terrorangrep på deres vegne.

Joulani ble bedt om å rekruttere flere hjelpere, og sendte deretter en liste med navn til Hamas. Det kom også fram i etterforskningen at Joulani hadde planlagt flere typer angrep, deriblant et skyteangrep ved en kontrollpost og et bombeangrep i en butikk i Jerusalem. I tillegg vurderte Joulani å utføre et bombeangrep på busstasjonen i Jerusalem og mot besøkende på kjøpesenteret Malcha.

På grunn av det høye sikkerhetsnivået på disse stedene bestemte han seg for å finne andre mål der sikkerhetstiltakene var færre og mindre strenge. Derfor planla Joulani å utføre et bombeangrep på en buss i bydelen Pisgat Ze’ev i Jerusalem. Terrorangrep mot busser var vanlig under den andre intifadaen. Planleggingen var kommet så langt at 22-åringen hadde rukket å få tak i materialer for å lage bomber. Mannen ble sendt til Hebron og mottok 7000 shekel for å kjøpe bombematerialene.

Angrepet skulle etter planen ha blitt utført i begynnelsen av september. Årsaken var at han ville vente til etter avslutningen av den muslimske høytiden Eid al-Adha, slik at israelske myndigheter ikke økte sikkerhetsnivået for muslimers besøk til Tempelhøyden. Ifølge Times of Israel ble han arrestert kun dager før det planlagte angrepet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart