Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinsk fotballag hyllet terrorist

Det palestinske fotballaget Hilal al-Quds poserer med et banner av den palestinske terroristen Mesbah Abu Sabih som drepte to israelere i et skyteangrep i Jerusalem. (Foto: Times of Israel / Facebook).
Illustrasjon: Det palestinske fotballaget Hilal al-Quds poserer med et banner av den palestinske terroristen Mesbah Abu Sabih som drepte to israelere i et skyteangrep i Jerusalem.(Foto: Times of Israel / Facebook).
Terroristen som drepte to israelere ble hyllet som ”helt” og ”martyr”.

Søndag 9. oktober drepte araberen Mesbah Abu Sabih (39) fra Silwan i Øst-Jerusalem kvinnen Levana Malhi (60) og politioffiseren Yosef Kirma (29) i en skuddveksling da han åpnet ild mot forbipasserende fotgjengere. Angrepet skjedde på Ammunition Hill i nærheten av trikken i Jerusalem. Selv ble Sabih skutt og drept i skuddvekslingen med politiet, mens fem andre personer ble såret i terrorangrepet.

Dagen etter terrorangrepet poserte flere smilende fotballspillere fra klubben Hilal Al-Quds på sin hjemmebane, Faisal Al-Husseini International Stadium, i al-Ram. På lagbildet holder de et banner av Sabih, hvor det står på arabisk skrift:

«Hilal al-Quds fotballklubb sørger over tapet av løven av al-Aqsa [Jerusalem], martyren og helten Mesbah Abu Sabih», skriver Times of Israel. Før kampen startet, sto hjemmelaget rundt midtbanen sammen med bortelaget Shabab Al Khaleel for et øyeblikks stillhet, for å hedre terroristen.

Fotballagets talsmann, Tamer Obaidat, hevder at banneret ble bragt på fotballbanen av supportere som var oppildnet over Abu Sabihs død. Laget som spiller i Vestbreddens toppdivisjon, postet lagbildet på sin Facebook-side dagen etter kampen, men ble bedt om å fjerne det fordi det bryter FIFAs regelverk, i følge Yedioth Aharonoth.

Kort tid etter at lagbildet ble lagt ut på det sosiale nettstedet, ble lagets trener, Maher Abu Sanina, i helgen arrestert av israelsk politi. Sanina er mistenkt for å oppfordre til vold, og for å vise offentlig støtte til terrorisme. Trenerens advokat, Mohammed Mahmoud, mener hans klient ikke var ansvarlig for at lagbildet ble tatt. Politiadvokaten mente på sin side i retten at Sanina likevel kunne ha forhindret at lagbildet ble tatt.

Fordi det var tilstrekkelig mistanke om at en forbrytelse ble begått, og fordi Saninas forklaring i avhør var ”ufullstendig og ikke troverdig”, valgte dommeren å utvide hans varetektsfengsling med tre dager, melder Haaretz.

Forøvrig kjemper fortsatt palestinske myndigheter med å overbevise FIFA om å erklære israelske lag på Vestbreddens bosetninger som ulovlige.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart