Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Hamas avfyrte langdistanserakett fra Gaza

Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Gårsdagens testoppskyting kom mindre enn to uker etter de siste rakettangrepene fra Gaza.

Den palestinske terrorgruppen Hamas avfyrte minst en langdistanserakett fra Gaza ut i Middelhavet i går. Det ser ut til å ha vært en testoppskyting, melder Times of Israel. Flere israelere som oppholdt seg i området nær Gaza, skal ha hørt en eksplosjon, i følge tv-stasjonen Kanal 2.

I løpet av de siste to årene etter Gaza-krigen i 2014, har Hamas flere ganger avfyrt raketter mot Middelhavet. Hensikten er å styrke rakettenes rekkevidde og presisjon, og det inngår i Hamas-regimets stadig pågående krigsforberedelser. I juni test-avfyrte terrorgruppen flere titalls kortdistanseraketter inne i Gaza.

Gårsdagens testoppskyting kommer bare ti dager etter at to prosjektiler ble avfyrt på to dager fra Gaza. Prosjektilene  traff nærliggende israelske befolkningssentra. I det første angrepet traff en rakett en gate i byen Sderot, og forårsaket skader på nærliggende boliger og biler. Ingen kom fysisk til skade av angrepene, men tre personer ble innlagt på sykehus og ble behandlet for sjokk. Den påfølgende dagen ble en bombekastergranat avfyrt fra Gaza og landet i et åpent område i den sørlige Eshkol-regionen. Ingen ble såret som følge av angrepet, ifølge IDF. Etter angrepene skal en gruppe knyttet til IS i Gaza ha påtatt seg ansvaret.

Hamas på sin side sa i begynnelsen av måneden, etter angrepene, at de forsøker å unngå en eskalering av konflikten med Israel. IDF sier de holder Hamas ansvarlig for et hvert angrep som kommer fra Gaza, og svarte med å angripe en rekke strategiske Hamas-stillinger i det nordlige og sørlige Gaza med luftstyrker. Et Hamas-mål ble truffet i nordlige Gaza med ildgivning fra stridsvåpen, melder Jerusalem Post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart