Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

USA med nye sanksjoner mot Hizbollah

Plakater av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon. (Foto: Will De Freitas, flickr.com)
Plakater av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon. (Foto: Will De Freitas, flickr.com)
Nye terrorister fra Hizbollah er havnet i USAs søkelys.

Nye ledere i terrororganisasjonen Hizbollah ble i forrige uke satt på terrorlisten til USAs utenriksdepartement, melder Yedioth Aharonoth. I tillegg har det amerikanske finansdepartementet gitt forbud til amerikanske finansinstitusjoner mot å tilby noen tjenester til dem som står på svartelisten.

Den amerikanske regjeringen sanksjonerte en offiser i Hizbollah, flere finansmenn og operative ledere som skal ha arbeidet for å destabilisere Midtøsten gjennom Hizbollah. Blant dem som ble terrorlistet, er Haytham Ali Tabatabai, en offiser i Hizbollah. Han skal ha ledet Hizbollahs spesialstyrker og opererte i Syria. Nå mener det amerikanske utenriksdepartementet at Tabatabai befinner seg i Jemen. Hans handlinger i Syria og Jemen er en del av en større plan for å tilby trening, materiell og styrker for å støtte aktiviteter som destabiliserer regionen, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet.

Hizbollah-organisasjonen, som er basert i Libanon, har operert på åpent vis i Syria og sammen med shia-muslimske krigere i Irak. Hizbollah har støttet Syrias president, Bashar al-Assad, ved å skaffe trening, rådgiving og omfattende logistisk støtte. Hizbollah har også hjulpet Assads regjering å gjenvinne kontroll over områder i Syria som opprørere hadde erobret.

I 2012 innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, for å ha hjulpet det syriske regimet å slå ned på demonstrasjoner mot regjeringen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart