Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

13 personer arrestert for brannene i Israel

Brann i Haifa 24. november 2016. (Foto: David King, flickr)
Brann i Haifa 24. november 2016. (Foto: David King, flickr)
Brannene nord i Israel skal være under kontroll. Politiet etterforsker flere av brannene som terror.

Israelsk politi har hittil arrestert 13 personer mistenkt for ildspåsettelse eller for å ha oppfordret til ildspåsettelse. De mistenkte skal stå bak noen av de hundretalls brannene som har truet flere israelske byer og skoger i Nord-Israel de siste fire dagene, skriver Jerusalem Post.

Ifølge Times of Israel er én av de mistenkte en 24 år gammel beduin fra det sørlige Israel. Han skal ha lagt ut meldinger på Facebook der han oppfordret andre til å starte branner. De andre mistenkte skal være siktet for ildspåsettelse.

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, har reagert kraftig på brannene som har herjet i landet de siste dagene. Han kom torsdag med en alvorlig advarsel der han uttalte at Israel vil betrakte enhver brannstiftelse som en terrorhandling. Han lover at tøffe tiltak vil bli iverksatt mot dem som står bak brannene.

– Enhver brann forårsaket av brannstiftelse eller enhver oppfordring til brannstiftelse , er terrorisme. Enhver som prøver å brenne deler av staten Israel vil bli hardt straffet, sa Netanyahu på en pressekonferanse i Haifa.

Fredag morgen opplyste israelske myndigheter at over 600 hjem er skadet eller ødelagt i Haifa og at flere branner fortsatt ikke er blitt slukket. De over 75.000 menneskene som torsdag ble evakuert i Haifa fikk fredag ettermiddag beskjed om at de nå kan returnere til hjemmene sine. Det er foreløpig ikke meldt om betydelige storbranner i byen lenger.

Torsdag kveld meldte sikkerhetsminister, Gilad Erdan, at brannvesenet i Haifa har fått kontroll over brannene i Haifa og i de omkringliggende områdene i Israel. Han advarte med at brannstifterne vil bli straffet:

– Det er ingen forskjell mellom brannstifting og oppfordring til å begå terror, sa han.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SFAlJSeaYqo[/youtube]

I Youtube-videoen over kan du se hvordan tre menn, tidlig fredag morgen, stiftet en brann nær bosetningen Ariel. Brannen ble raskt slukket av noen forbipasserende bilister, og de tre gjerningspersonene skal fortsatt være på fri fot, skriver Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart