Det israelske paret var på julemarkedet i Berlin da terroristen gjennomførte angrepet. Rami Elyakim er hardt skadet, mens kona Dalia er savnet. (Foto: Yedioth Aharonoth)
Det israelske paret var på julemarkedet i Berlin da terroristen gjennomførte angrepet. Rami Elyakim er hardt skadet, mens kona Dalia er savnet. (Foto: Yedioth Aharonoth)

Israelsk kvinne drept i Berlin-angrep

Dalia Elyakim var savnet i flere dager før hun ble funnet blant de drepte etter terrorangrepet i Berlin.

Ifølge israelske medier ble to israelere direkte rammet i terrorangrepet mandag kveld mot menneskene på julemarkedet i Berlin, Tyskland. De er et par i 60-årene fra Herzliya og befant seg i Berlin som turister. Det skriver Yedioth Aharonoth onsdag ettermiddag.

Mannen, Rami Elyakim, ble alvorlig skadet og er innlagt på et sykehus i Berlin. Han skal være utenfor livsfare, men er blitt operert to ganger i hoften og beina.

Det er forventet at legene vil gjennomføre flere operasjoner på ham.

Ramis kone, Dalia Elyakim, var savnet i flere dager i etterkant av angrepet. Hun sto ved siden av Rami da lastebilen pløyde seg gjennom folkemengden på markedet. Det var først i går at navnet hennes ble offentliggjort.

Torsdag morgen 22. desember bekreftet Times of Israel at Dalia ble drept i terrorangrepet.

Barna deres, Or (28) og Hen (26), reiste fra Israel til Berlin for å være sammen med faren. De håpet selvfølgelig at moren ville bli funnet i god behold.

Ansatte ved den israelske ambassaden i Berlin har bistått i letingen etter Dalia. De har blant annet gått fra sykehus til sykehus med fotografier av Dalia for å spørre om noen har sett henne.

Israels ambassadør i Tyskland, Yakov Hadas-Handelsman, sa på tirsdag at han håper Dalia vil være blant de skadede som på det tidspunktet ennå ikke var blitt identifisert av de tyske myndighetene.

Israels ambassadør i Tyskland, Yakov Hadas-Handelsman (Foto: Wikipedia Commons)
Israels ambassadør i Tyskland, Yakov Hadas-Handelsman (Foto: Wikipedia Commons)

Det israelske utenriksdepartementet arbeider nå for å frakte kvinnen tilbake til Israel, der hun skal bisettes.

Aliza Ginis er nabo og venn med Elyakim-familien. Slik beskrev hun reaksjonen sin da hun hørte om terroren i Berlin:

– Jeg fikk sjokk da jeg hørte om angrepet, men jeg visste ikke at det var dem. Da jeg ble klar over at hvem det var, begynte jeg å gråte. Barna til Elyakim-paret hadde akkurat reist til Berlin ti minutter før jeg kom hjem. Vi var gode venner. Vi har kjent hverandre i 30 år, og vi er som en familie. Kanskje er hun skadet, men i live.

Aliza fortalte at Dalia dagen før angrepet hadde lagt ut et bilde fra Berlin på Facebook.

– Du kunne se at hun koste seg. Vi håper på et mirakel og hele nabolaget ber for henne.

Israels president Reuven Rivlin mottok beskjeden om funnet av Dalia med «stor sorg»:

– Jeg sender familien hennes min dypeste medfølelse, og ønsker at familien styrkes i denne tiden ved Ramis sykeseng. Vi ber for hans velvære. Vi vil fortsette å være forente og målbevisste mot den dødelige terroren som rammer verden. Vi vil være nådeløse i vår kamp mot ekstremisme og hat.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart