Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas planla terrorangrep i Haifa og Jerusalem

Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)
Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)
Planer om store terrorangrep i Israel ble avdekket av den israelske etterretningstjenesten Shin Bet.

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet har nylig avslørt og arrestert en terrorcelle på Vestbredden bestående av over 20 Hamas-medlemmer.  De palestinske terroristene planla selvmordsangrep i store israelske byer, melder Yedioth Aharonoth.

Torsdag ble denne informasjonen klarert for offentliggjøring. Terrorcellen opererte i Nablus-området og hadde rekruttert fire selvmordsbombere som skulle utføre angrep på overfylte steder i Haifa og Jerusalem.

De fleste medlemmene skal tidligere ha sittet i israelsk fengsel på grunn av deltakelse i terroraktiviteter mot Israel.

Hamas-terrorister fra Nablus (Foto: Shin Bet)
Hamas-terrorister fra Nablus (Foto: Shin Bet)

I avhør hos Shin Bet fortalte terroristene at de mellom mai og august 2016 opprettet et verksted i Nablus der de produserte eksplosiver som skulle brukes i bombeangrepene.

Medlemmene i terrorcellen kjøpte også militære rifler av typen M16 som skulle brukes i skyteangrep mot israelere.

Terroristene mottok støtte fra flere andre palestinere som hjalp til blant annet med å produsere og gjemme eksplosiver og våpen. I tillegg overførte de penger for å finansiere aktivitetene.

Terrorcellen ble avslørt etter flere måneder med arbeid og kom som et resultat av et tett samarbeid mellom Shin Bet, IDF og politiet i Judea og Samaria.

De israelske sikkerhetsstyrkene beslagla sprengstoff som var klart til bruk, i tillegg til materialer som brukes for å lage eksplosiver. Flere M16-rifler ble også beslaglagt.

Beslaglagte våpen og eksplosiver (Foto: Shin Bet)
Beslaglagte våpen og eksplosiver (Foto: Shin Bet)

– Shin Bets etterforskning har avdekket en velorganisert og strukturert Hamas-celle. Hadde den ikke blitt oppdaget, kunne cellen ha utført alvorlige terrorangrep. Takket være Shin Bet og IDFs utmerkede etterretning og aksjoner, ble cellen oppdaget i tide, sa en av lederne i Shin Bet.

– Denne etterforskningen avslører, enda en gang, at Hamas investerer mye i å opprette terrornettverk i Judea og Samaria med den hensikt å gjennomføre angrep mot israelere, la han til.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart