Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)
Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)

Hamas planla terrorangrep i Haifa og Jerusalem

Planer om store terrorangrep i Israel ble avdekket av den israelske etterretningstjenesten Shin Bet.

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet har nylig avslørt og arrestert en terrorcelle på Vestbredden bestående av over 20 Hamas-medlemmer.  De palestinske terroristene planla selvmordsangrep i store israelske byer, melder Yedioth Aharonoth.

Torsdag ble denne informasjonen klarert for offentliggjøring. Terrorcellen opererte i Nablus-området og hadde rekruttert fire selvmordsbombere som skulle utføre angrep på overfylte steder i Haifa og Jerusalem.

De fleste medlemmene skal tidligere ha sittet i israelsk fengsel på grunn av deltakelse i terroraktiviteter mot Israel.

Hamas-terrorister fra Nablus (Foto: Shin Bet)
Hamas-terrorister fra Nablus (Foto: Shin Bet)

I avhør hos Shin Bet fortalte terroristene at de mellom mai og august 2016 opprettet et verksted i Nablus der de produserte eksplosiver som skulle brukes i bombeangrepene.

Medlemmene i terrorcellen kjøpte også militære rifler av typen M16 som skulle brukes i skyteangrep mot israelere.

Terroristene mottok støtte fra flere andre palestinere som hjalp til blant annet med å produsere og gjemme eksplosiver og våpen. I tillegg overførte de penger for å finansiere aktivitetene.

Terrorcellen ble avslørt etter flere måneder med arbeid og kom som et resultat av et tett samarbeid mellom Shin Bet, IDF og politiet i Judea og Samaria.

De israelske sikkerhetsstyrkene beslagla sprengstoff som var klart til bruk, i tillegg til materialer som brukes for å lage eksplosiver. Flere M16-rifler ble også beslaglagt.

Beslaglagte våpen og eksplosiver (Foto: Shin Bet)
Beslaglagte våpen og eksplosiver (Foto: Shin Bet)

– Shin Bets etterforskning har avdekket en velorganisert og strukturert Hamas-celle. Hadde den ikke blitt oppdaget, kunne cellen ha utført alvorlige terrorangrep. Takket være Shin Bet og IDFs utmerkede etterretning og aksjoner, ble cellen oppdaget i tide, sa en av lederne i Shin Bet.

– Denne etterforskningen avslører, enda en gang, at Hamas investerer mye i å opprette terrornettverk i Judea og Samaria med den hensikt å gjennomføre angrep mot israelere, la han til.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart