Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier rettens avgjørelse må respekteres. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman mener Mahmoud Abbas forsøker å lokke Hamas inn i en ny krig. (Foto: Miriam Alster, Flash90)

– Vi må akseptere rettens avgjørelse

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier dommen mot IDF-soldaten må respekteres. Andre, både på venstre- og høyresiden, tar til orde for benådning.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det er kommet mange reaksjoner etter at IDF-soldaten Elor Azaria (19) onsdag ble funnet skyldig i forsettlig drap av en israelsk militærdomstol. En av dem som har kommet med en uttalelse, er Israels forsvarsminister, Avigdor Lieberman. Han sier rettens avgjørelse må aksepteres, selv om man ikke er enig i den. I tillegg oppfordrer han publikum til å slutte å angripe ledelsen i det israelske forsvaret.

Samtidig har flere politikere tatt til ordre for at 19-åringen skal bli benådet. En av dem er utdanningsminister Naftali Bennett fra det mest høyreorienterte partiet i Knesset, Bayit Yehudi.

– Jeg håper han blir frikjent. Hvis han ikke blir frikjent, bør han bli benådet med en gang og ikke havne i fengsel, sa Bennett i en radiosending før den enstemmige dommen ble kjent.

Kulturminister Miri Regev fra Likud-partiet har sagt at hun ønsker å ta opp saken med president Reuven Rivlin. Innenriksminister Aryeh Deri, fra det religiøst konservative partiet Shas, har sagt at presidenten bør la Azaria gå fri. Også politikere på venstresiden i israelsk politikk har tatt til orde for benådning av den drapsdømte soldaten. Shelly Yachimovich fra venstre-sentrumspartiet Zionist Union er den første fra opposisjonen som tar til orde for benådning.

I en uttalelse sier hun at retten har opptrådt profesjonelt og modig med å dømme soldaten for drap, men legger til at en slik dom vil føre til en stor splittelse i Israel, og mener derfor at presidenten bør benåde ham.

– Azarias smale skuldre vil ikke være i stand til å tåle tyngden av denne splittelsen, sier Yachimovich.

Den tidligere finansministeren Yair Lapid, fra partiet Yesh Atid, kritiserer sine politikerkolleger for uttalelsene de har kommet med i saken.

– Jeg oppfordrer alle til å få slutt på volden og stoppe de uansvarlige uttalelsene som kommer fra politikerne. Retten har tatt sin beslutning og vi har bare én rolle; å hindre en splittelse i vårt samfunn som skader forsvaret vårt. Staten Israel er mektig på grunn av vår fantastiske hær, våre offiserer og soldater, og fordi vi er et land bygget på lov og orden, sier han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart