Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jordan nekter å utlevere kvinnen som sto bak selvmordsbombingen av en pizzarestaurant i Jerusalem i 2001

Ahlam Tamimi fortalte i et TV-intervju hvor glad hun ble da hun hørte hvor mange som hadde dødd i selvmordsangrepet. (Foto: Skjermdump)
Ahlam Tamimi fortalte i et TV-intervju hvor glad hun ble da hun hørte hvor mange som hadde dødd i selvmordsangrepet. (Foto: Skjermdump)
Amerikanske myndigheter vil at Ahlam Tamimi skal stilles for retten i USA etter terrorangrepet som kostet 15 mennesker livet. To av de drepte var amerikanske statsborgere.

Jordan avviste torsdag en forespørsel fra USA om utlevering av Ahlam Tamimi, som er dømt for å ha medvirket til selvmordsbombingen av pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem i 2001. 15 mennesker ble drept i terrorangrepet, inkludert amerikanske Malka Roth og Shoshana Greenbaum. Sistnevnte var gravid i femte måned. I tillegg ble 122 personer skadet i selvmordsangrepet, mange av dem amerikanere.

Tamami er anklaget av amerikanske myndigheter for å ha deltatt i en sammensvergelse, som ved bruk av et masseødeleggelsesvåpen, har angrepet amerikanske borgere. Anklagen har vært forseglet siden 2013, men ble offentlig da amerikanske myndigheter sendte utleveringsbegjæringen til Jordan.

I 2013 skrev MIFF om hvordan Tamimi ble belønnet med 9.000 kroner i måneden for sin deltakelse i terrorangrepet, med penger fra norske skattebetalere.

Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. Dine skattepenger blir indirekte brukt til å belønne mannen som laget terrorbomben med 9000 kroner i måneden. (Foto: Privat)
Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre i terrorangrepet i Jerusalem 9. august 2001. Nå vil amerikanske myndigheter at en av gjerningspersonene bak angrepet stilles for retten i USA. (Foto: Privat)

I 2003 ble Tamimi dømt til livstid i fengsel av en israelsk domstol etter at hun sa seg skyldig i flere tilfeller av drap. Hun ble løslatt og returnert til Jordan i 2011 som en del av fangeutvekslingen mellom Israel og Hamas. Totalt ble 1.027 fanger løslatt fra israelske fengsler i bytte mot at Hamas slapp fri IDF-soldaten Gilad Shalit.

Tamimi framsto ikke som en angrende synder da hun i et TV-intervju i 2012 fortalte hvordan palestinere smilte av glede da nyheten om selvmordsaksjonen ble kjent. En jordansk journalistskole har senere hyllet Tamimi som en god rollemodell.

Ifølge den amerikanske anklagen skal Tamimi ha fulgt selvmordsbomberen Izz al-Din Shuheil al-Masri til den overfylte pizzarestauranten og gitt ham instruksjoner om hvordan han skulle detonere bomben. Tamimi skal ha utført angrepet på vegne av terrorgruppen Hamas. FBI har plassert henne på sin liste over mest ettersøkte.

Det var ikke ventet at Jordan ville gå med på en utlevering av terroristen, da landet har lover som forbyr dem å utlevere sine egne borgere. Likevel gir ikke amerikanske myndigheter opp kampen for å få stilt Tamimi for retten i USA. Den amerikanske statsadvokaten sier de ikke har glemt ofrene fra terroraksjonen i 2001.

– Vi vil fortsette å være årvåkne fram til Ahlam Aref Ahmad Al-Tamimi er brakt inn for retten, sier statsadvokat Channing Phillips.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart