Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

En person drept i bilangrep

To personer ble påkjørt i det som fremstår som et terrorangrep. (Foto: Magen David Adom)
Betongbarrierer ved busstopp skal hindre terrorangrep. (Arkivfoto: Magen David Adom)
En palestinsk sjåfør svingte av veien og kjørte på to israelere på gangfeltet.

En person ble drept og en annen lettere skadet i et tilsynelatende terrorangrep med bil på Vestbredden torsdag morgen. To israelske menn, begge i 20-årsalderen, sto på fortauet i nærheten av et busstopp da en grå Audi plutselig svingte av veien og kjørte rett inn i dem, skriver den israelske avisen Times of Israel. Den drepte er av israelske medier identifisert som den 20 år gamle soldaten Elhai Teharlev.

Sjåføren, som er identifisert av palestinsk media som Malek Ahmad Mousa Hamed (21), ble pågrepet kort tid etter hendelsen. Den israelske hæren sier de anser påkjørselen som et bevisst angrep. Ofrene sto i en åpning mellom barrieren som beskytter bussholdeplassen og betongbarrieren som beskyttet gangfeltet.

Angrepet kommer samtidig som israelske myndigheter har advart om økende fare for vold og terror i forbindelse med den jødiske påskehøytiden. På lørdag ble tre personer skadet i et knivangrep i gamlebyen i Jerusalem. Angriperen, også det en palestiner fra Vestbredden, ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker.

De siste årene har et vært flere terrorangrep ved bruk av bil i Israel, Europa og flere andre steder i verden. 22. mars ble fire drept og 40 skadet da en terrorist brukte bilen som våpen og kjørte ned mennesker i den britiske hovedstaden London.

 

[youtube width=»480″ height=»366″]https://www.youtube.com/watch?v=ab0NOPI0nZU[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart