Her ved grensenovergangen Erez ble fire drosjesjåfører rammet av granatangrep mens de ventet på å frakte sykehuspasienter fra Gaza til Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Her ved grenseovergangen Erez ble de to søstre stoppet. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Brukte kreftbehandling som skalkeskjul for terror

To søstre på Gazastripen smuglet eksplosiver da de skulle til kreftbehandling i Israel.

To søstre som var på vei fra Gazastripen til Israel ble onsdag stoppet av vakter ved grenseovergangen Erez. En av dem skulle til Israel for å få kreftbehandling, men vaktene oppdaget at de også hadde andre intensjoner med sitt opphold i Israel.

Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet skal søstrene ha fraktet eksplosivt materiale til å kunne lage sprengstoff. Materialene skal ha vært gjemt inne i medisinske beholdere for å skjule dem for grensevaktene. Shin Bet sier utstyret var sent av Hamas og ment å brukes i et terrorangrep i Israel innen kort tid, skriver Yedioth Ahronoth.

– Dette er et av flere forsøk fra terrororganisasjoner på Gazastripen, ledet av Hamas, på å utnytte den humanitære og medisinske hjelpen som Israel gir til innbyggerne på Gazastripen til å utføre terrorangrep i Israel, uttaler Shin Bet.

Det er ikke første gang at personer som får spesialtillatelse til å reise inn i Israel for medisinske eller humanitære årsaker bruker anledningen til å bistå terrorister. I fjor ble en 65 år gammel mann, som hadde tillatelse til å reise inn i Israel for å drive med handel, pågrepet etter å ha smuglet titusenvis av euro til terrorister på Vestbredden.

Mens de fleste medier i Israel skriver at jentene ble stoppet på vei inn i Israel, skriver Ha’aretz at de ble stoppet med eksplosivene på vei tilbake til Gazastripen igjen, etter at de hadde fått kreftbehandling i Israel.

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart