Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nibarnsmor ønsket å dø – ble terrorist

En kvinnelig soldat ble skadet i et terrorangrep mandag morgen. (Foto: Magen David Adom)
En kvinnelig soldat ble skadet i et terrorangrep mandag morgen. (Foto: Magen David Adom)
Terroristen som knivstakk en israelsk soldat mandag var en 41 år gammel nibarnsmor.

Det var ved et kontrollpunkt inn til Jerusalem at en 41 år gammel palestinsk kvinne gikk til angrep med kniv på en kvinnelig israelsk soldat mandag morgen. 41-åringen ble raskt overmannet av soldater i området, mens den kvinnelige soldaten ble fraktet til sykehus med lettere skader. Den kvinnelige terroristen har blitt identifisert som nibarnsmoren Asya Kaabana fra Nablus, skriver mediehuset Arutz Sheva.

I avhør har den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet avdekket at 41-åringen nylig har vært gjennom ekteskapsproblemer, noe som skal ha resultert i at ektemannen truet med å sende henne tilbake til familien sin i Jordan. Den kvinnelige terroristen skal også ha hatt en voldsom krangel med mannen sin så sent som søndag kveld.

Den krangelen skal ha handlet om barnas utdanning og skal ha vært grunnen til at hun valgte å gå til knivangrepet. Ifølge Shin Bet skal kvinnen hatt et ønske om at militæret skulle skyte og drepe henne siden hun «uansett var lei av livet».

Palestinske myndigheter belønner personer som utfører terrorangrep mot israelere med store pengebeløp. Utsiktene til økonomisk belønning blir derfor en motivasjonsfaktor for flere terrorister. Det er ikke avdekket om det er motivet i denne saken. Terrorister og deres familier får opp mot 20.000 kroner i måneden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart