Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

London vil lære terrorbekjempelse av Israel

Londons ordfører Sadiq Khan ønsker å lære av Israel i hvordan de bekjemper terror. (Foto: Garry Knight/Flickr)
Londons ordfører Sadiq Khan ønsker å lære av Israel i hvordan de bekjemper terror. (Foto: Garry Knight/Flickr)
Londons ordfører Sadiq Khan sier samtalene med israelske myndigheter allerede har gitt effekt.

Etter flere terrorangrep i Storbritannia den siste tiden har Londons ordfører Sadiq Khan søkt råd av Israel om hvordan de kan bekjempe den typen terrorisme som Manchester og London har vært rammet av. I Manchester sprengte en person seg i luften ved inngangen til en konsert, mens London har vært rammet av flere bil- og knivangrep. Det er en form for terror som Israel, dessverre, har lang erfaring med.

– Kontoret mitt har vært i kontakt med Tel Aviv og flere andre byer i Israel, sier Khan i et eksklusivt intervju med Jewish News, den største britiske avisen for jøder.

Ordføreren forteller at også politiet i London har vært i kontakt med sine kollegaer i Israel. Khan sier de allerede har gjort nyttige erfaringer av samtalene med Israel, som blant annet har ført til at det er satt ut fysiske barrierer flere steder i London.

– På samme måte som terroristene fornyer seg, må også vi finne nye måter å forsvare oss på, forklarer ordføreren i den britiske metropolen.

Intervjuet med avisen ble gjort like etter at Khan hadde talt foran over 1000 mennesker på den årlige middagen til den jødiske veldedige organisasjonen Jewish Care. I sin tale lovet Khan å bekjempe økende antisemittisme og hatkriminalitet. Blant annet lovet han midler til politiet for å bekjempe jødehat på sosiale medier.

– Jeg lover dere at jeg ikke vil gi meg før vi har vunnet denne kampen, sa han.

I dokumentaren «Den norske islamisten» på NRK Brennpunkt kom det fram hvor stor jobb myndighetene har. Til tross at TV-kameraet var til stede snakket islamister i London åpenlyst om å kjøre over jøder som går over gangfeltet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart