Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Dømt til 18 års fengsel for knivterror

To eldre kvinner ble knivstukket i Armon Hanatziv i mai 2016. (Foto: Magen David Adom)
To eldre kvinner ble knivstukket i Armon Hanatziv i mai 2016. (Foto: Magen David Adom)
To tenåringer fra Øst-Jerusalem prøvde å drepe to jødiske kvinner på 82 og 86 år.

To tenåringer fra Øst-Jerusalem er dømt til 18 års fengsel etter et terrorangrep i Jerusalem i fjor. De to tenåringene knivstakk to eldre jødiske kvinner. En tredje person er dømt til 25 måneders fengsel for medvirkning, skriver Times of Israel.

Ofrene, 82 og 86 år gamle, gikk sammen med en gruppe på fem eldre kvinner da de ble knivstukket i en park i Jerusalem 10. mai 2016. Begge ble fraktet til sykehus med moderate skader og overlevde angrepet. Ett av ofrene er en Holocaust-overlevende.

Dommeren sa i retten at angrepet var planlagt og at gjerningsmennene ønsket å drepe jøder for å bli «martyrer». Den tredje tenåringen, dømt for medvirkning, deltok ikke i selve handlingen. Han skal ha fortalt etterforskerne at han valgte å trekke seg fra terrorangrepet fordi han fryktet det ville føre til at foreldrenes hus ble ødelagt.

Det israelske forsvaret river i enkelte tilfeller hjemmet til personer som utfører terrorangrep. Hensikten er å avskrekke andre fra å gjennomføre angrep.

Alle de tre dømte var mindreårige da terrorangrepet skjedde og alle kommer fra den arabiske bydelen Jabel Mukaber. Den er kjent for mye bråk og opptøyer. Også mange terrorister kommer fra dette nabolaget. En av dem er Fadi al-Qunbar. Han kjørte i januar en lastebil inn i en gruppe israelske soldater og drepte fire av dem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart