Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

To eldre kvinner ble knivstukket i Armon Hanatziv i mai 2016. (Foto: Magen David Adom)
To eldre kvinner ble knivstukket i Armon Hanatziv i mai 2016. (Foto: Magen David Adom)

Dømt til 18 års fengsel for knivterror

To tenåringer fra Øst-Jerusalem prøvde å drepe to jødiske kvinner på 82 og 86 år.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

To tenåringer fra Øst-Jerusalem er dømt til 18 års fengsel etter et terrorangrep i Jerusalem i fjor. De to tenåringene knivstakk to eldre jødiske kvinner. En tredje person er dømt til 25 måneders fengsel for medvirkning, skriver Times of Israel.

Ofrene, 82 og 86 år gamle, gikk sammen med en gruppe på fem eldre kvinner da de ble knivstukket i en park i Jerusalem 10. mai 2016. Begge ble fraktet til sykehus med moderate skader og overlevde angrepet. Ett av ofrene er en Holocaust-overlevende.

Dommeren sa i retten at angrepet var planlagt og at gjerningsmennene ønsket å drepe jøder for å bli «martyrer». Den tredje tenåringen, dømt for medvirkning, deltok ikke i selve handlingen. Han skal ha fortalt etterforskerne at han valgte å trekke seg fra terrorangrepet fordi han fryktet det ville føre til at foreldrenes hus ble ødelagt.

Det israelske forsvaret river i enkelte tilfeller hjemmet til personer som utfører terrorangrep. Hensikten er å avskrekke andre fra å gjennomføre angrep.

Alle de tre dømte var mindreårige da terrorangrepet skjedde og alle kommer fra den arabiske bydelen Jabel Mukaber. Den er kjent for mye bråk og opptøyer. Også mange terrorister kommer fra dette nabolaget. En av dem er Fadi al-Qunbar. Han kjørte i januar en lastebil inn i en gruppe israelske soldater og drepte fire av dem.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart