Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

(Illustrasjonsfoto: David Lofink, flickr.com)
(Illustrasjonsfoto: David Lofink, flickr.com)

Tre israelere drept og én kritisk skadet i terrorangrep nær Jerusalem

Terroristen var en palestinsk firebarnsfar med arbeidstillatelse i israelske bosetninger.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tre israelere ble drept og en alvorlig skadet i et terrorangrep utenfor bosetningen Har Adar nordvest for Jerusalem tidlig tirsdag morgen. En 37 år gammel palestinsk mann åpnet ild mot en gruppe sikkerhetsfolk som åpnet en port til bosetningen for palestinske arbeidere. Angrepet stanset ikke før angriperen var skutt og drept.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha ankommet området sammen med en gjeng palestinske arbeidere. En av sikkerhetsvaktene ved bosetningen skal ha reagert på mannens oppførsel og bedt han om å stoppe. Da tok terroristen fram en pistol han hadde gjemt under skjorten og begynte å skyte på sikkerhetsvaktene, som besto av grensepoliti og bosetningens egne vakter.

Israelsk politi har publisert bilde av angrepsvåpenet.
Israelsk politi har publisert bilde av angrepsvåpenet.

Terroristen var en palestinsk firebarnsfar med arbeidstillatelse i israelske bosetninger. Det er sjeldent personer med arbeidstillatelse står bak terrorangrep.

Bosetningen Har Adar ligger rett innenfor Vestbredden, like ved hovedveien som leder inn til Jerusalem. Stedet er ikke kjent for å være spesielt utsatt for angrep.

Israels president Reuven Rivling sier angrepet viser hvilken farlig jobb israelske sikkerhetsvakter har, som beskyttere av Israels innbyggere.

Alle ofrene for angrepet skal være i 20-årene. Gjerningsmannen er ikke kjent for å ha vært involvert i terror tidligere. Hamas har allerede hyllet terrorangrepet.

Siden september 2015 har 51 israelere, to amerikanere, en eritreer, en palestinsk mann og en britisk student blitt drept i kniv-, skyte- og bilangrep av palestinske terrorister.

Conrad Myrland har bidratt til denne artikkelen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart