Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Terrorist ble løslatt – utførte ny terror

Han ble løslatt under fangeutvekslingen i 2011. Nå er Ziad Awad dømt for terrorisme igjen. (Foto: Privat)
Han ble løslatt under fangeutvekslingen i 2011. Nå er Ziad Awad dømt for terrorisme igjen. (Foto: Privat)
Ziad Awad ble løslatt i fangeutvekslingen med Gilad Shalit, men fortsatte med terroren.

Ziad Awad var en av de 1027 fangene som ble løslatt fra israelske fengsler i bytte mot Gilad Shalit under fangeutvekslingen mellom Israel og Hamas i 2011. Nå er Awad dømt til to livstidsdommer i fengsel etter et dødelig terrorangrep i april 2014.

Baruch Mizrahi og kona Hadas kjørte i bilen med sine fem barn da Awad skjøt mot bilen deres. Baruch døde i terrorangrepet, mens kona Hadas ble alvorlig skadet. Ett av barna ble lettere skadet, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronot.

I retten pekte dommeren på at Awad hadde utført angrepet til tross for at han var en av terroristene som ble løsatt i Shalit-avtalen. Retten kom også med en anbefaling om at Awad aldri blir en del av en eventuell ny israelsk avtale om fangeutveksling.

Awad ble først fengslet i 1999 og dømt for drap på palestinere som samarbeidet med Israel. Han satt fengslet fram til han ble løslatt under fangeutvekslingen i 2011.

Baruchs enke sa i retten at familie slet med minnene fra hendelsen. Hun sa også at gjerningspersonene blir belønnet av palestinske myndigheter og at forholdene de vil sone under er bedre enn hva mange fattige israelske familier bare kan drømme om.

Awads sønn, Az Adin Awad, ble dømt til 20 års fengsel for medvirkning til angrepet. Både far og sønn var medlemmer av den palestinske terrorgruppen Hamas.

– Ifølge islam kommer alle som dreper en jøde til himmelen, skal Ziad Awad ha fortalt sin sønn før de gjennomførte det brutale angrepet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart