Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Pågrepet etter truende Facebook-innlegg

Mohammed al-Barghouti pågripes av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden. (Foto: Skjermdump Youtube)
Mohammed al-Barghouti pågripes av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden. (Foto: Skjermdump Youtube)
Politiet sier mistenkte skrev «farvel verden» samtidig som han truet med å drepe jøder.

Israelsk politi pågrep tirsdag morgen en palestinsk mann mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep. Pågripelsen skjedde etter at han la ut et innlegg på Facebook som ble tolket som en selvmordsmelding, opplyser politiet til avisen Times of Israel.

Mannen, som av palestinsk media er identifisert som Abd al-Rahman al-Jalis, ble pågrepet i flyktningeleiren Jalazoun. Palestineren skal være bosatt i dette området.

– Et innlegg på sosiale medier, hvor han tok farvel med verden, førte til mistanke om at palestineren planla å begå et terrorangrep i Judea og Samaria-regionen, sier politiet i en uttalelse, hvor de bruker det hebraiske navnet for Vestbredden.

Politiet vil ikke opplyse om al-Jalis, som er i 30-årene, var i besittelse av et våpen da han ble pågrepet. Han skal blant annet ha skrevet «ikke bring blomster til graven min, for de døde kan ikke lukte» på Facebook-siden sin. I et annet innlegg skrev han at «en dag vil jeg garantert banke på himmelens port med jødiske hodeskaller».

Den mistenkte skal ha vært klar over oppmerksomheten som innleggene kunne føre til. I et av sine siste innlegg skrev han at han ikke hadde noen intensjon om å gjennomføre et angrep, men at de var skrevet i sorg over bortgangen av hans fetter.

Ved flere terrorangrep har gjerningspersonene lagt ut meldinger på sosiale medier i forkant av angrepet. Det gjorde blant annet Omar al-Abed, som la ut flere meldinger på Facebook før han på brutalt vis drepte tre israelere i deres eget hjem i juli 2017.

Etter pågripelsen ble al-Jalis avhørt av sikkerhetstjenesten Shin Bet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart