Mohammed al-Barghouti pågripes av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden. (Foto: Skjermdump Youtube)
Mohammed al-Barghouti pågripes av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden. (Foto: Skjermdump Youtube)

Pågrepet etter truende Facebook-innlegg

Politiet sier mistenkte skrev «farvel verden» samtidig som han truet med å drepe jøder.

Israelsk politi pågrep tirsdag morgen en palestinsk mann mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep. Pågripelsen skjedde etter at han la ut et innlegg på Facebook som ble tolket som en selvmordsmelding, opplyser politiet til avisen Times of Israel.

Mannen, som av palestinsk media er identifisert som Abd al-Rahman al-Jalis, ble pågrepet i flyktningeleiren Jalazoun. Palestineren skal være bosatt i dette området.

– Et innlegg på sosiale medier, hvor han tok farvel med verden, førte til mistanke om at palestineren planla å begå et terrorangrep i Judea og Samaria-regionen, sier politiet i en uttalelse, hvor de bruker det hebraiske navnet for Vestbredden.

Politiet vil ikke opplyse om al-Jalis, som er i 30-årene, var i besittelse av et våpen da han ble pågrepet. Han skal blant annet ha skrevet «ikke bring blomster til graven min, for de døde kan ikke lukte» på Facebook-siden sin. I et annet innlegg skrev han at «en dag vil jeg garantert banke på himmelens port med jødiske hodeskaller».

Den mistenkte skal ha vært klar over oppmerksomheten som innleggene kunne føre til. I et av sine siste innlegg skrev han at han ikke hadde noen intensjon om å gjennomføre et angrep, men at de var skrevet i sorg over bortgangen av hans fetter.

Ved flere terrorangrep har gjerningspersonene lagt ut meldinger på sosiale medier i forkant av angrepet. Det gjorde blant annet Omar al-Abed, som la ut flere meldinger på Facebook før han på brutalt vis drepte tre israelere i deres eget hjem i juli 2017.

Etter pågripelsen ble al-Jalis avhørt av sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart