Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Denne tunnelen ble oppdaget mot grensen til Egypt i 2006. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
Formålet med tunnelene er å kunne angripe Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)

IDF avdekket og ødela terrortunnel

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Det israelske forsvaret ødela mandag en terrortunnel som ble oppdaget inne på israelsk territorium. Tunnelen skal ha kommet fra Gazastripen og skal sannsynligvis være gravd etter forrige Gaza-krig i 2014, ifølge forsvaret.

Tunnelen skal ha startet i byen Khan Younis på Gazastripen, krysset under grensen til Israel og nærmet seg den israelske landsbyen Kissufim. Tidligere har Hamas brukt slike tunneler til å kidnappe eller drepe israelske soldater. De har også hatt planer om å bruke tunnelene til å angripe sivilbefolkningen.

IDFs talsperson, oberstløytnant Jonathan Conricus, sier det ikke skal ha vært en akutt trussel mot innbyggerne i Kissufim. Tunnelen skal ha blitt sprengt like ved gjerdet som skiller Israel fra Gazastripen, skriver Times of Israel.

Terrortunnelen skal ha blitt oppdaget av en ny teknologi som ble testet ut for første gang. Israel har investert store summer for å bekjempe faren slike tunneler utgjør. Det er tredje gang siden 2014-krigen at slike tunneler har blitt oppdaget og ødelagt av det israelske forsvaret, men to av tunnelene skal trolig ha vært bygget i forbindelse med konflikten for tre år siden.

IDF kaller den nye tunnelen for en «grov krenkelse av israelsk suverenitet».

Israelsk soldat i en tunnel (Illustrasjonsfoto: IDF)
En israelsk soldat i en av Hamas´ tunneler. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart