Søk
Israelske sikkerhetstjenester beslagla en pistol som de mener de siktede planla å bruke under kidnappingen. (Foto: Shin Bet, via Times of Israel)
En palestiner ble pågrepet mens han forsøkte å smugle 37 pistoler inn i Israel. (Illustrasjonsfoto: Shin Bet)

Hamas-celle planla kidnapping under Hanukka

- Mennenes plan var å kle seg ut som lokale bosettere og bortføre en israeler i en bil, melder Shin Bet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Allerede i slutten av oktober, etter flere ukers etterforskning, ble tre palestinske menn fra Nablus arrestert, siktet for å planlegge å kidnappe en tilfeldig israeler, skriver Times of Israel.

Mennenes plan var å kle seg ut som bosettere fra området og kidnappe en soldat eller jødisk bosetter. De ville stanse ved en bussholdeplass og ta med seg offeret i et kjøretøy. De skulle så bortføre og holde personen som gissel for å legge press på Israel.

– Målet med kidnappingen var å fremme forhandlinger om frigjøring av fanger i israelske fengsler, sier Shin Bet i en pressemelding.

Hamas-cellens angivelige leder, 26-åringen Mu´ad Ashtiyah kommer fra landsbyen Tell, nær Nablus. Av etterforskningen kommer det frem at han skal ha forsøkt å skaffe en leilighet til å gjemme gisselet. Han skal ha rekruttert sine 19 år gamle søskenbarn fra samme landsby, brødrene Mahmoud og Ahmad Ramadan, til å bistå i kidnappingen. Alle er medlemmer av Hamas.

Shin Bet opplyser at kidnappingen var planlagt å finne sted i løpet av den åtte dager lange Hanukka-høytiden som startet tirsdag kveld og varer frem til 20. desember.

I følge den israelske storavisen Yedioth Ahronoth konfiskerte Shin Bet våpen som de tre mennene hadde planlagt å bruke under kidnappingen. De fant en pistol, elektrosjokkvåpen og pepperspray. Mennene planla å skaffe seg flere våpen.

De mottok instrukser og støtte fra Omar Assida, en Hamas-operatør på Gazastripen. Han skal ha blitt løslatt i 2011 da Israel løslot over 1000 dømte terrorister i bytte for den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit.

Etter det Shin Bet erfarer, skal mennene ha gjort observasjoner rundt større veikryss, hovedveier og bussholdeplasser i området, for å kartlegge og gjennomføre kidnappingen.

Detaljene rundt saken har frem til nå vært holdt tilbake fra offentligheten for at påtalemyndighetene mer effektivt kunne gjennomføre sin etterforskning. Nyheten ble først gjort kjent for israelsk presse onsdag formiddag, skriver Times of Israel.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart