Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Seksbarnsfar skutt og drept av palestinske terrorister

Rabbiner Raziel Sheva (innfelt) ble drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar 2018. (Foto: Magen David Adom)
Rabbiner Raziel Sheva (innfelt) ble drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar 2018. (Foto: Magen David Adom)
- Terroristene rammet en førstehjelpsarbeider som hadde viet sitt liv til å hjelpe mennesker uavhengig av deres bakgrunn, sier Israels opposisjonsleder Isaac Herzog.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Litt før klokken 20:00 lokal tid tirsdag kveld 9. januar 2018 ble rabbiner Raziel Shevach (35) beskutt fra en passerende bil mens han kjørte bilen sin i nærheten av byen Nablus på Vestbredden.

Shevach ble truffet i nakken, men klarte å ringe kona for å be henne ringe etter ambulanse, skriver Times of Israel.

Sivile og militære ambulanser kom til stedet og forsøkte å stanse blødningene før de kjørte ham til sykehuset i Kfar Saba, der han ble erklært død.

Israelske medier omtaler skytingen som et terrorangrep.

– Han ble drept av en foraktelig terrorist, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Raziel Shevach etterlater seg kone og seks barn. Han jobbet som frivillig i redningstjenesten Magen David Adom og organisasjonen Chevra Kadisha (som arbeider for å gi dødsofre en skikkelig gravferd etter jødisk tradisjon).

– Han var en sjelden kombinasjon av dyktig student og en person hengitt til Gud, en som var god mot alle som var rundt ham, sier en venn som er gjengitt i Ha’aretz.

– Terroren stanser ikke ett øyeblikk, og denne gangen er offeret en førstehjelparbeider som viet sitt liv til å hjelpe medmennesker, uavhengig av deres bakgrunn. Vi vil kjempe og seire, vi vil forfølge og straffe, vi vil trøste og sørge, sammen med hans kone og hans seks barn og familie. Må hans minne være velsignet, sier Israels opposisjonsleder Isaac Herzog.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart