Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Den israelske politimannen major N. har stanset tre terrorforsøk siden 2014. (Foto: Det israelske politiet)
Den israelske politimannen major N. har stanset tre terrorforsøk siden 2014. (Foto: Det israelske politiet)

Stanset terrorangrep for tredje gang

Siden 2014 har Major N stoppet tre ulike terrorangrep.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Major N (hemmelig identitet) må kunne kalles en moderne israelsk helt. Den kristne politimannen fra Nord-Israel stanset tirsdag sitt tredje terrorangrep siden 2014, da han skjøt to terrorister som forsøkte å knivstikke israelere ved veikrysset Tapuach nord på Vestbredden, skriver Yedioth Ahronoth.

Det var en soldat i vakttårnet som først ga beskjed om at to mistenkelige personer nærmet seg krysset. Major N. gikk dem i møte og ropte til dem på arabisk at de måtte stoppe, men advarselen ble ignorert. Da N. oppdaget at en av dem hadde en kniv i ermet, skjøt han et varselsskudd i luften. I stedet for å stoppe gikk de til angrep. N. skjøt dem begge i nedre del av kroppen.

Terroristene, begge 16 år gamle, ble fraktet til sykehus for behandling.

For et år siden ble en terrorist fra Ramallah stanset av major N. og en annen politimann da han forsøkte å knivstikke israelere i det samme veikrysset.

I 2014 stanset N. en terrorist som hadde knivstukket og drept en israelsk bosetter. Også denne hendelsen skjedde i det samme veikrysset. Terroristen fikk tak i bosetterens våpen og forsøkte å skyte N., som klarte å komme seg i dekning, før han skjøt tilbake og nøytraliserte den palestinske terroristen.

Major N., som trolig er en israelsk araber, er gift og har barn. Han innrømmer at de mange hendelsene han har vært involvert i skremmer han.

– Jeg er bekymret og jo flere hendelser jeg er involvert i, jo mer bekymret blir jeg. Jeg er alltid på alerten. Etter hver hendelse snakker jeg med kona mi og hun støtter meg, sier N., som ikke vil bytte arbeidsplass.

– Dette er et sted hvor ting kan skje når som helst, og derfor, selv rett etter at vi har hindret et terrorforsøk, gjør vi oss mentalt klare for det neste.

Major N. ønsker ikke å slutte i jobben, selv om han har vært døden nær. (Foto: Det israelske politiet)
Major N. ønsker ikke å slutte i jobben, selv om han har vært døden nær. (Foto: Det israelske politiet)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart