Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kritiserer Hamas for å prioritere terrortunneler framfor sivilbefolkning

Jason Greenblatt (t.v.) og Yoav Mordechai inspiserer en av Hamas' mange terrortunneler. (Foto: COGAT Spokesperson's Office)
Jason Greenblatt (t.v.) og Yoav Mordechai inspiserer en av Hamas' terrortunneler. (Foto: COGAT Spokesperson's Office)
Jason Greenblatt sier pengene heller burde gått til å forbedre livet på Gazastripen.

Donald Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, besøkte søndag en av Hamas’ terrortunneler langs grensen mot Gazastripen. Der kom han med kraftig kritikk av terrorgruppen for å bruke penger på å styrke sin militære kapasitet, framfor å håndtere den stadig verre humanitære situasjonen på Gazastripen, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Israel har den siste tiden oppdaget flere nye tunneler gravd fra Gazastripen og inn i Israel. Tunnelene bygges av Hamas og Islamsk jihad og koster store summer. Det går også med enorme mengder materialer på å bygge dem.

Målet med tunnelene er å kidnappe israelere og utføre angrep i Israel.

Også på Twitter kritiserer Greenblatt Hamas for å bygge tunneler og lagre våpen, framfor å gjøre livet bedre for Gazastripens 1,5 millioner innbyggere.

– Hamas kaster bort ressurser på tunneler og raketter til å angripe Israel, i stedet for å hjelpe innbyggerne i Gaza med å få strømmen opp og gå, få vannet til å renne og få økonomien til å vokse. Hamas spyr ut hatefull retorikk og framprovoserer en syklus av vold. Gaza fortjener bedre.

Greenblatt besøkte Gaza-grensen sammen med IDFs generalmajor Yoav Mordechai, som leder det israelske administrasjonsorganet for offentlig samarbeid med palestinerne på Vestbredden og i Gaza (COGAT). Også han kritiserer Hamas for å bruke pengene på «terrortunneler og våpen».

De siste seks månedene har det vært en kraftig nedgang i antallet lastebiler som frakter kommersielle varer til Gazastripen. En israelsk tjenestemann sier årsaken til dette er at Hamas prioriterer å bygge opp sitt våpenarsenal.

– Det er ikke mangel på penger som er problemet i Gaza, sier offiseren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart