Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kritiserer Hamas for å prioritere terrortunneler framfor sivilbefolkning

Jason Greenblatt (t.v.) og Yoav Mordechai inspiserer en av Hamas' mange terrortunneler. (Foto: COGAT Spokesperson's Office)
Jason Greenblatt (t.v.) og Yoav Mordechai inspiserer en av Hamas' terrortunneler. (Foto: COGAT Spokesperson's Office)
Jason Greenblatt sier pengene heller burde gått til å forbedre livet på Gazastripen.

Donald Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, besøkte søndag en av Hamas’ terrortunneler langs grensen mot Gazastripen. Der kom han med kraftig kritikk av terrorgruppen for å bruke penger på å styrke sin militære kapasitet, framfor å håndtere den stadig verre humanitære situasjonen på Gazastripen, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Israel har den siste tiden oppdaget flere nye tunneler gravd fra Gazastripen og inn i Israel. Tunnelene bygges av Hamas og Islamsk jihad og koster store summer. Det går også med enorme mengder materialer på å bygge dem.

Målet med tunnelene er å kidnappe israelere og utføre angrep i Israel.

Også på Twitter kritiserer Greenblatt Hamas for å bygge tunneler og lagre våpen, framfor å gjøre livet bedre for Gazastripens 1,5 millioner innbyggere.

– Hamas kaster bort ressurser på tunneler og raketter til å angripe Israel, i stedet for å hjelpe innbyggerne i Gaza med å få strømmen opp og gå, få vannet til å renne og få økonomien til å vokse. Hamas spyr ut hatefull retorikk og framprovoserer en syklus av vold. Gaza fortjener bedre.

Greenblatt besøkte Gaza-grensen sammen med IDFs generalmajor Yoav Mordechai, som leder det israelske administrasjonsorganet for offentlig samarbeid med palestinerne på Vestbredden og i Gaza (COGAT). Også han kritiserer Hamas for å bruke pengene på «terrortunneler og våpen».

De siste seks månedene har det vært en kraftig nedgang i antallet lastebiler som frakter kommersielle varer til Gazastripen. En israelsk tjenestemann sier årsaken til dette er at Hamas prioriterer å bygge opp sitt våpenarsenal.

– Det er ikke mangel på penger som er problemet i Gaza, sier offiseren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart