Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Likvidert Hamas-ingeniør forhandlet frem en våpenavtale med Nord-Korea

Den palestinske ingeniøren Fadi al-Batsh ble skutt og drept i Malaysia. Han var delaktig i en våpenavtale med Nord-Korea. (Foto: Privat)
Den palestinske ingeniøren Fadi al-Batsh ble skutt og drept i Malaysia. Han var delaktig i en våpenavtale med Nord-Korea.
Ifølge New York Times ble palestinske Fadi al-Batsh drept av Mossad.

I forrige uke ble Hamas-ingeniøren Fadi al-Batsh skutt og drept i Malaysia. Nå skriver den amerikanske storavisen The New York Times at Batsh var delaktig i en avtale hvor Nord-Korea leverte avanserte våpen til Gazastripen.

Avisen skriver at ingeniøren ble drept som en del av en påstått operasjon fra den israelske etterretningstjenesten Mossad. Operasjonen går ut på å fjerne Hamas-forskere og ingeniører som er i utlandet for å samle inn kunnskap om hvordan de kan produsere våpen til å bekjempe Israel.

Mossad-sjef Yossi Cohen iverksatte operasjonen, skriver israelske Ha’aretz.

Både vestlig og israelsk etterretning skal ha påstått at Batsh var involvert i et stort våpenkjøp med Nord-Korea. Det ble kanalisert gjennom Malaysia.

Avisen skriver at Egypt nylig stanset en forsendelse av «materiale til å lage presisjonsstyrte raketter». Forsendingen var på vei til Gazastripen fra Nord-Korea. Batsh skal ha vært den som forhandlet frem avtalen med Nord-Korea.

Regimet i Pyongyang skal ha opprettet et skallfirma for å unngå sanksjoner og for å kunne gjennomføre salg av «militære komponenter» via Malaysia.

De to mennene som er mistenkt for å ha drept Batsh skal fortsatt befinne seg i landet, ifølge politiet i Malaysia. Den palestinske terrororganisasjonen Hamas har anklaget israelske Mossad for å stå bak drapet på ingeniøren.

Politiet i Malaysia har publisert dette bildet av en av de mistenkte i saken. (Foto: Politiet)
Politiet i Malaysia har publisert dette bildet av en av de mistenkte for drapet på den palestinske ingeniøren. (Foto: Politiet)

To menn som kom kjørende på motorsykkel skal ha avfyrt minst 14 skudd mot Batsh utenfor boligen hans. Han døde på stedet. En motorsykkel ble funnet forlatt noen minutter unna åstedet og politiet skal ha klart å spore opp et bilde av en av de mistenkte.

De mistenkte skal ifølge politiet ha ankommet Malaysia i slutten av januar i år, men det er ikke kjent hvilken nasjonalitet de har eller hvor de kom fra.

– Men vi tror at de fortsatt er i landet, sier en talsmann for politiet.

Den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman sier de er vant med at terrororganisasjoner anklager Israel for å stå bak drap på deres medlemmer.

Batsh, som var medlem av Hamas, jobbet som en foreleser ved universitet i Kuala Lumpur. Hans spesialfelt var energiteknikk. Liket hans vil bli fraktet til Gaza gjennom Saudi-Arabia og Egypt i løpet av noen dager.

Mossad er blitt anklaget for en rekke høyprofilerte drap på palestinere rundt om i verden, men Israel har konsekvent avvist slike beskyldninger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart