Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk soldat drept av marmorblokk kastet fra tredje etasje

Ronen Lubarsky. (Foto: Facebook)
Ronen Lubarsky ble torsdag morgen truffet i hodet av en marmorblokk og døde lørdag. (Foto: Facebook)
IDF forfremmet Ronen Lubarsky til sersjant etter hans død.

Den 20 år gamle israelske elitesoldaten Ronen Lubarsky fra Rehovot døde lørdag av skadene han fikk da en tung marmorblokk ble kastet på ham mens han og en gruppe soldater torsdag morgen var på oppdrag for å arrestere mistenkte palestinske terrorister på Vestbredden. Det meldte Times of Israel lørdag kveld.

Ifølge IDF ble marmorblokken kastet ned på soldatene fra taket av en tre-etasjers bygning i flyktningeleiren Al-Amari i nærheten av Ramallah. Lubarsky skal ha hatt på seg hjelm da han ble truffet. Han ble innlagt på intensivavdelingen på Hadassah-sykehuset i Jerusalem.

Soldatene var ute for å arrestere medlemmer av en palestinsk terrorcelle som har stått bak skyteangrep og var basert på etterretningsinformasjon innhentet i samarbeid med Israels sikkerhetstjeneste Shin Bet.

Ett medlem av cellen ble arrestert under aksjonen og to andre ble tatt senere på dagen, opplyste IDF.

– På sabbat mistet vi Duvdevan-soldaten, sersjant Ronen Lubarsky, som ble kritisk såret under en aksjon for å arrestere ettersøkte mistenkte. Duvdevan, en av våre elitestyrker, gjennomfører hver natt mange arrestasjoner i en endeløs krig, sa forsvarsminister Avigdor Lieberman lørdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu sendte også kondolanser til Lubarskys familie.

– Våre sikkerhetsstyrker vil få tak i terroristen og den israelske stat vil stille ham for retten, sa Netanyahu.

President Reuven Rivlin sa han hadde snakket med Lubarskys foreldre på fredag mens sønnen kjempet for livet på sykehuset.

– I dag gjør det svært vondt å måtte sende sympatierklæringer idet vi tar del i denne store tragedien, sa Rivlin på lørdag i en en kommentar formidlet gjennom talspersonen.

Presidenten takket soldatene og offiserene i Ronens avdeling for at de hver natt drar ut på oppdrag for å beskytte israelere slik at de kan fortsette dagliglivet i trygghet.

På torsdag sverget Lieberman på at angriperen vil bli tatt. – Vi ser på hendelsen med største alvor, skrev han på Twitter.

– Den avskyelige terroristen som skadet [soldaten] vil ikke finne hvile. Det blir ikke lenge til vi tar ham, død eller levende, sa Lieberman.

Ifølge IDF ble det ikke løsnet skudd mot angriperen fordi han ikke kunne identifiseres. Han er fortsatt på frifot.

IDF meldte også om at soldatene kjenner til faren for å bli rammet av gjenstander som kastes på dem. Det har tidligere vært mange slike episoder i flyktningeleirene. Nesten hver gang israelske soldater går inn i en leir på Vestbredden kaster palestinere gjenstander på dem, inkludert vaskemaskiner, kjøleskap og tunge møbler, ifølge IDF.

Ronen Lubarsky ble gravlagt natt til søndag.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart