Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorcelle hadde planer om å drepe flere høytstående israelske personer

Jerusalems ordfører Nir Barkat var et av målene til terrorgruppen. (Foto: Nir Barkat - ניר ברקת, Facebook.com)
Jerusalems ordfører Nir Barkat var et av målene til terrorgruppen. (Foto: Nir Barkat - ניר ברקת, Facebook.com)
Palestinske terrorister skulle utføre angrepet på vegne av gruppering i Syria.

Israelske styrker pågrep tidligere i år en mann fra Øst-Jerusalem som er mistenkt for å ha planlagt å drepe statsminister Benjamin Netanyahu og Jerusalem-ordfører Nir Barkat. Ordren om å utføre angrepet kom fra en terrorgruppe i Syria, ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Den hovedmistenkte, den 30 år gamle israelske araberen Muhammad Jamal Rashdeh, ble arrestert 24. april i år. To andre mistenkte ble pågrepet i ukene etterpå, men identitetene deres er ikke offentliggjort.

– På ordre fra terrorister i utlandet planla Muhammad å gjennomføre flere store terrorangrep mot en rekke mål, sier sikkerhetstjenesten i en uttalelse.

Det ble tatt ut tiltale mot de tre 27. mai, men en rettskjennelse gjorde at saken ikke kunne bli omtalt i media før 5. juni, skriver Times of Israel.

I tillegg til Netanyahu og Barkat var også USAs konsulat i Jerusalem (som nå er blitt ambassaden) et av målene til terroristene. Også en gruppe kanadiske sikkerhetsstyrker, som skulle trene opp sikkerhetsstyrkene til de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, var på listen over angrepsmål.

En talsmann for Shin Bet sier Rashdeh fikk ordre fra Folkefronten for Palestinas frigjøring – Generalkommandoen (PFLP-GC), en Syria-basert terrorgruppen som kjemper for den syriske diktatoren Bashar Assad.

For å kunne utføre angrepene hadde den israelske-araberen og hans medsvorne planer om å hente inn en ekstra terrorist fra Jordan. Terrorcellen var allerede godt i gang med å planlegge angrepet da de ble pågrepet.

– Arrestasjonen av de mistenkte hindret et betydelig terrorangrep som terrorcellen var bedt om å utføre, sier Shin Bet i uttalelsen.

PFLP-GC skilte lag med Folkefronten for Palestinas frigjøring i 1968. På 1970- og 1980-tallet utførte de en rekke grusomme terrorangrep i Israel. Blant annet angrep de en skolebuss i det nordlige Israel hvor ni skolebarn og tre voksne ble drept. Gruppen gikk under jorden på slutten av 1980-tallet og har siden samarbeidet med terrorgruppen Hizbollah. De dukket derimot opp igjen på overflaten i 2011 da den syriske borgerkrigen brøt ut.

Israelsk etterretning redder ikke bare israelske liv. De har også avverget flere titalls terrorangrep over hele verden og reddet utallige menneskeliv.

Benjamin Netanyahu var strålende fornøyd under åpningen av USAs ambassade i Jerusalem. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
En terrorcelle hadde ordre om å drepe statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart