Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Messi og resten av fotballlandslaget blir stemplet som hyklere i hjemlandet

Lionel Messi og Argentina kommer ikke til Israel til lørdag etter at fotballkampen ble avlyst. (Foto: Wikipedia)
Lionel Messi og Argentina kommer ikke til Israel til lørdag etter at fotballkampen ble avlyst. (Foto: Wikipedia)
Argentinas største avis mener landslaget har vunnet VM i hykleri.

Argentinas største avis har i sin onsdagsutgave to krasse lederartikler hvor de slakter landslagets avgjørelse om å avlyse lørdagens treningskamp mot Israel i Jerusalem. Kampen ble avlyst etter press og trusler fra palestinere.

Journalist Miguel Winazki i avisen Clarin skriver at Argentina kan legge ned landslaget i fotball og løfte pokalen som verdensmestere i hykleri. Videre skriver han at hvis landslaget skal være konsekvent må de nå avlyse sin deltakelse i fotball-VM i Russland. Saken omtales i Times of Israel.

– Laget kan ikke lenger spille i Russland, fordi Kreml stod bak beslutningen om å delta militært i Syria og støtte tyrannen Bashar Assad. Det har ført til at tusenvis av syrere er drept, skriver Winazki i sin krasse kommentar.

Argentina spiller sin første VM-kamp mot Island 16. juni. Journalisten mener den nå må avlyses, siden Island er i allianse med land som invaderte Irak og Afghanistan.

– Vi kan heller ikke spille mot Nigeria i protest mot alle overgrepene som terrorgruppen Boko Haram har utført mot tusenvis av ofre, for det meste kvinner. Vi kan ikke spille mot Spania, på grunn av kolonialistiske enklaver i Ceuta og Melilla utenfor kysten av Marokka, fortsetter journalisten.

Han trekker frem en rekke eksempler på land som Argentina ikke lenger kan møte, før han kommer med en konklusjon om å legge ned landslaget:

– Vi trenger ikke å spille mot noen lenger. Ikke engang mot oss selv, siden vi ikke engang kan håndtere våre egen korrupsjon. Vi kan slutte å spille fotball, bli et moralsk fyrtårn og være verdensmestere i hykleri, skriver han ironisk.

I en annen kommentar i den samme avisen blir laget mobbet for å først nå, få dager før kampen skulle spilles, oppdage at det er en konflikt i Midtøsten. Samtidig blir spillerne slaktet for å være redde for å spille i Jerusalem.

Journalist Daniel Lagares påpeker at Argentinas største stjerne, Lionel Messi, spiller og bor i Barcelona, hvor 13 personer ble drept i et terrorangrep i fjor. Andre spiller i London og Paris, som begge har vært utsatt for terrorangrep.

– Og nå er de redde for at Jerusalem er farlig? skriver journalisten.

Han avslutter med å kalle avgjørelsen om å avlyse kampen for tåpelig og selvdestruktiv bare en uke før starten på verdensmesterskapet i fotball. Kampen mot Israel skulle være Argentinas siste oppkjøring før VM.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart