Lionel Messi og Argentina kommer ikke til Israel til lørdag etter at fotballkampen ble avlyst. (Foto: Wikipedia)
Lionel Messi og Argentina kommer ikke til Israel til lørdag etter at fotballkampen ble avlyst. (Foto: Wikipedia)

Messi og resten av fotballlandslaget blir stemplet som hyklere i hjemlandet

Argentinas største avis mener landslaget har vunnet VM i hykleri.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Argentinas største avis har i sin onsdagsutgave to krasse lederartikler hvor de slakter landslagets avgjørelse om å avlyse lørdagens treningskamp mot Israel i Jerusalem. Kampen ble avlyst etter press og trusler fra palestinere.

Journalist Miguel Winazki i avisen Clarin skriver at Argentina kan legge ned landslaget i fotball og løfte pokalen som verdensmestere i hykleri. Videre skriver han at hvis landslaget skal være konsekvent må de nå avlyse sin deltakelse i fotball-VM i Russland. Saken omtales i Times of Israel.

– Laget kan ikke lenger spille i Russland, fordi Kreml stod bak beslutningen om å delta militært i Syria og støtte tyrannen Bashar Assad. Det har ført til at tusenvis av syrere er drept, skriver Winazki i sin krasse kommentar.

Argentina spiller sin første VM-kamp mot Island 16. juni. Journalisten mener den nå må avlyses, siden Island er i allianse med land som invaderte Irak og Afghanistan.

– Vi kan heller ikke spille mot Nigeria i protest mot alle overgrepene som terrorgruppen Boko Haram har utført mot tusenvis av ofre, for det meste kvinner. Vi kan ikke spille mot Spania, på grunn av kolonialistiske enklaver i Ceuta og Melilla utenfor kysten av Marokka, fortsetter journalisten.

Han trekker frem en rekke eksempler på land som Argentina ikke lenger kan møte, før han kommer med en konklusjon om å legge ned landslaget:

– Vi trenger ikke å spille mot noen lenger. Ikke engang mot oss selv, siden vi ikke engang kan håndtere våre egen korrupsjon. Vi kan slutte å spille fotball, bli et moralsk fyrtårn og være verdensmestere i hykleri, skriver han ironisk.

I en annen kommentar i den samme avisen blir laget mobbet for å først nå, få dager før kampen skulle spilles, oppdage at det er en konflikt i Midtøsten. Samtidig blir spillerne slaktet for å være redde for å spille i Jerusalem.

Journalist Daniel Lagares påpeker at Argentinas største stjerne, Lionel Messi, spiller og bor i Barcelona, hvor 13 personer ble drept i et terrorangrep i fjor. Andre spiller i London og Paris, som begge har vært utsatt for terrorangrep.

– Og nå er de redde for at Jerusalem er farlig? skriver journalisten.

Han avslutter med å kalle avgjørelsen om å avlyse kampen for tåpelig og selvdestruktiv bare en uke før starten på verdensmesterskapet i fotball. Kampen mot Israel skulle være Argentinas siste oppkjøring før VM.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart