Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Våpenhvile etter 200 rakettangrep

Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Beboerne i Sør-Israel får igjen lov til å bevege seg fritt.

Søndag morgen er det igjen relativt rolig i Sør-Israel og på Gazastripen, etter at en skjør våpenhvile har endt noen av de mest intense kampene på flere år mellom Israel og islamistene på Gazastripen, skriver Times of Israel.

Israelske myndigheter sier beboere i Sør-Israel igjen kan bevege seg fritt, etter at det lørdag ble lagt ned flere restriksjoner på bevegelsesfriheten. Alle måtte oppholde seg i nærheten av bomberom og det var også forbud mot store folkesamlinger. Flere offentlige steder som ble stengt, er åpnet igjen.

– Nå returnerer vi tilbake til det normale, sier en talsmann for forsvaret.

Fra midnatt fredag og frem til midnatt lørdag ble det skutt rundt 200 raketter og granater mot Israel. I Sderot ble et bolighus truffet og fire personer ble sendt til sykehus med lettere og moderate skader. Også en synagoge i byen ble truffet, men denne var tom for mennesker.

En lekeplass i byen ble også truffet av en rakett, men barna var i bomberom.

Også flere andre steder i Sør-Israel har raketter ført til materielle skader.

Rundt 100 raketter landet i øde områder, mens 30 ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Systemet beregner hvor en rakett er på vei og forsøker å skyte dem ned hvis de er på vei mot befolkede områder.

Det israelske forsvaret svarte på de omfattende angrepene med å bombe en rekke Hamas-mål på Gazastripen. Over 40 Hamas-mål ble bombet i det som var det største israelske bombeangrepet mot enklaven siden Gaza-krigen i 2014. To palestinere ble drept og flere ble såret i det israelske angrepet.

Aharon Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem om det innkommende angrepet. (Foto: Barzilai Hospital Spokesperson)
Aharon Bucharis, hans kone og deres to døtre på 14 og 15 år ble skadet da huset deres ble truffet av en rakett fra Gaza. Bucharis sier det ikke var noen rakettalarm som advarte dem, slik at de rakk å løpe i sikkerhet. (Foto: Barzilai Hospital)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart