Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)
Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)

Israelsk antiterror-metode redder liv i Europa

Terrorist ble stoppet på sekunder takket være metode utviklet i Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I slutten av august gikk en terrorist til angrep med kniv på sentralstasjonen i Amsterdam. En 19 år gammel afghansk mann trakk plutselig en kniv opp av lommen og knivstakk en amerikansk turist i ryggen. Idet terroristen angriper et nytt offer blir han skutt i låret av politiet. Det tar bare ni sekunder fra angrepet starter til det er over. Ingen ble drept, skriver Aftenposten.

Hvordan ble angrepet stanset så fort? Det var takket være en israelsk anti-terror metode, kjent som «forutsigende profilering». Observatører ser etter reisende som ikke passer inn i det vanlige mønsteret og som oppfører seg unormalt.

For eksempel vil det å vandre formålsløst rundt bli regnet som unormalt. Et annet tegn kan være at en som venter på toget ikke bryr seg om å se på avgangstavler. Mistenkelige personer blir oppsøkt av minst to politibetjenter.

Den afghanske terroristen, som er identifisert som Jawed S, hadde en oppførsel som observatørene reagerte på. Mens politiet diskuterte hvordan de skulle tilnærme seg mannen, begynte han å knivstikke. Politiet var bare 20 meter unna og klarte dermed å stanse terrorangrepet på få sekunder.

– Det var to offer i knivstikkingen, og det er veldig alvorlig. Men tallet ble holdt så lavt som mulig. På ni sekunder var det over og politibetjentene reddet liv, sier Pieter-Jaap Aalbersberg, politimester i Amsterdam.

At europeiske land lærer av israelske sikkerhetstiltak redder liv i Europa

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart