Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelsk antiterror-metode redder liv i Europa

Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)
Takket være en israelsk antiterror-metode ble et angrep stanset på få sekunder. (Foto: Faksimile Aftenposten)
Terrorist ble stoppet på sekunder takket være metode utviklet i Israel.

I slutten av august gikk en terrorist til angrep med kniv på sentralstasjonen i Amsterdam. En 19 år gammel afghansk mann trakk plutselig en kniv opp av lommen og knivstakk en amerikansk turist i ryggen. Idet terroristen angriper et nytt offer blir han skutt i låret av politiet. Det tar bare ni sekunder fra angrepet starter til det er over. Ingen ble drept, skriver Aftenposten.

Hvordan ble angrepet stanset så fort? Det var takket være en israelsk anti-terror metode, kjent som «forutsigende profilering». Observatører ser etter reisende som ikke passer inn i det vanlige mønsteret og som oppfører seg unormalt.

For eksempel vil det å vandre formålsløst rundt bli regnet som unormalt. Et annet tegn kan være at en som venter på toget ikke bryr seg om å se på avgangstavler. Mistenkelige personer blir oppsøkt av minst to politibetjenter.

Den afghanske terroristen, som er identifisert som Jawed S, hadde en oppførsel som observatørene reagerte på. Mens politiet diskuterte hvordan de skulle tilnærme seg mannen, begynte han å knivstikke. Politiet var bare 20 meter unna og klarte dermed å stanse terrorangrepet på få sekunder.

– Det var to offer i knivstikkingen, og det er veldig alvorlig. Men tallet ble holdt så lavt som mulig. På ni sekunder var det over og politibetjentene reddet liv, sier Pieter-Jaap Aalbersberg, politimester i Amsterdam.

At europeiske land lærer av israelske sikkerhetstiltak redder liv i Europa

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart