Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To israelere skutt og drept på jobb

To israelere ble drept og en ble såret i et terrorangrep mot industriparken Barkan på Vestbredden. (Foto: Magen David Adom)
To israelere ble drept og en ble såret i et terrorangrep mot industriparken Barkan på Vestbredden. (Foto: Magen David Adom)
I tillegg er person såret etter at en terrorist begynte å skyte på en fabrikk.

To israelere ble skutt og drept og en tredje israeler ble såret da en terrorist gikk til angrep på en fabrikk i Barkan industripark nord på Vestbredden. De drepte skal være mann og en kvinne i 30-årene, skriver Times of Israel.

En kvinne i 50-årene behandles på sykehus i Petah Tikva etter angrepet. Ifølge en talsperson for sykehuset skal hun ikke være livstruende skadet.

Sikkerhetsstyrkene leter etter gjerningspersonen, som stakk fra stedet etter skytingen. Militæret bekrefter at angrepet dreier seg om et terrorangrep.

Den mistenkte gjerningspersonen skal være en palestinsk mann tidlig i 20-årene fra byen Qalqilya. Overvåkingsbilder fra området viser at den mistenkte løper fra stedet med en maskinpstol i hånden.

Industriparken Barkan, som ligger nær bosetningen Ariel, er arbeidsplassen til 8000 mennesker. Halvparten av de ansatte er israelere og halvparten er palestinere. Området er ofte brukt som et godt eksempel på sameksistens.

– Dette er en veldig vanskelig situasjon. Fram til nå har det ikke vært noen alvorlige hendelser her. I flere tiår har dette industriområdet fungert som en bro mellom israelere og palestinere, sier Yossi Dagan i Samaria regionråd.

Shai Amichai, direktør for industriområdet, beskriver også stedet som et godt eksempel på hvordan israelere og palestinere jobber side om side.

– Både inne i industriområdet og i lokalsamfunnet rundt er samarbeidet fruktbart. Vi har et godt forhold med naboene og de ansatte samarbeider godt. Innbyggerne føler seg trygge på arbeidsplassen og mange knytter bånd også utenfor jobben, forklarer direktøren.

I 2015 knivstakk en palestiner to sikkerhetsvakter ved det samme industriområdet. Vaktene klarte den gang å skyte og drepe angriperen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart