Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Shin Bet-sjef: Israel har avverget 480 palestinske terrorangrep det siste året

Nadav Argaman er sjef for Shin Bet. (Foto: Shin Bet)
Nadav Argaman er sjef for Shin Bet. Han sier sikkerhetstjenesten har avverget flere hundre terrorangrep. (Foto: Shin Bet)
- Situasjonen på bakken er veldig ustabil, sier Shin Bet-sjef Nadav Argaman.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet har avverget 480 palestinske terrorangrep i løpet av det siste året. Det er en av de viktigste faktorene til at den skjøre roen mellom israelerne og palestinerne blir oppretthold, sa Shin Bet-sjef Nadav Argaman nylig i en tale til Knessets utenriks- og forsvarskomité, ifølge den israelske avisen Jerusalem Post.

Argaman viste også til 590 potensielle angrep med enslige angripere, såkalt lone-wolf, som Shin Bet hadde avverget. Sikkerhetstjenesten har også arrestert 219 Hamas-celler på Vestbredden i løpet av det siste året.

– Situasjonen i de palestinske områdene har vært veldig ustabil det siste året. På Gaza er vi på den ene siden på randen av en konflikt, mens vi på den andre siden gjør grep for å stabilisere den humanitære situasjonen. I Judea og Samaria er situasjonen veldig kompleks. På et overfladisk nivå er det veldig rolig, men det er en illusjon. Situasjonen på bakken er veldig eksplosiv, sier han.

For å finne potensielle «lone-wolfes» bruker Shin Bet en rekke metoder, som overvåking av sosiale medier, bruk av informanter og psykologisk profilering.

Shin Bet og det israelske forsvaret samarbeider tett med de palestinske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden, men nylig vedtok PLO at de ønsker å avslutte samarbeidet. Det vil trolig ikke president Mahmoud Abbas gå med på, da Israel bidrar til å hindre at Hamas etablerer seg på Vestbredden.

Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)
Shin Bet og forsvaret arresterer flere medlemmer av en terrorcelle i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart