Søk
Raketter på vei fra Gaza til Sderot. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / CC / Flickr.com)
Selv om terrorister har skutt over 400 raketter mot Israel det siste døgnet er de ikke i ferd med å gå tom. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / CC / Flickr.com)

Hamas har over 20.000 raketter igjen

- Dessverre er de ikke i nærheten av å gå tom for raketter, sier det israelske forsvaret.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det israelske forsvaret sier de står klare til å gjennomføre nye luftangrep mot terrormål på Gazastripen, etter å ha bombet over 150 militære mål på den palestinske enklaven. Det israelske angrepet kom etter at palestinske terrorister skjøt over 400 raketter og granater mot en rekke israelske byer og tettsteder, som førte til at en person ble drept og flere titalls skadet.

– Vi vet om mange flere mål. Gjennom nattens angrep har vi signalisert til Hamas at vi har etterretning og evne til å angripe en rekke ulike mål som tilhører Hamas, sier IDF-talsmann Jonathan Conricus til Times of Israel.

Samtidig truer terrorgruppene Hamas og Islamsk jihad med å angripe Beersheva, Ashdod og andre israelske byer med langtrekkende raketter.

– Rundt en million zionister vil være innenfor våre raketters rekkevidde hvis den zionistiske fienden beslutter å fortsette aggresjonen, sier Hamas.

Skoler, butikker og offentlige bygninger i områdene langs Gaza-grensen er stengt tirsdag på grunn av de massive rakettangrepene fra Gazastripen, som startet mandag ettermiddag. Titusenvis av israelere har tilbragt det siste døgnet i bomberom. Aldri tidligere er det skutt så mange raketter mot Israel fra Gazastripen i løpet av ett døgn. Ikke engang under Gaza-krigen i 2014 ble det skutt så mange raketter mot Israel i løpet av 24 timer som nå.

Likevel er ikke terrorgruppene i ferd med å gå tom for raketter. Det israelske forsvaret anslår at Hamas og Islamsk jihad, de to største terrorgruppene på Gazastripen, har over 20.000 raketter og granater i arsenalet sitt. Det er nesten dobbelt så mye som Israel anslo at de hadde i 2014-krigen.

– Dessverre er de ikke i nærheten av å gå tom for raketter, sier Conricus.

Over 100 av de innkommende rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens de fleste landet i ubebodde områder. Flere titalls raketter kom forbi Iron Dome og landet inne i israelske byer og tettsteder i sør. Flere boliger og leilighetskompleks ble truffet i Ashkelon, Netivot og Sderot.

– Iron Dome har fungert fenomenalt, men vi kan ikke forvente at Iron Dome klarer å stanse alt, spesielt ikke når det er snakk om så mange raketter.

Ingen Hamas-krigere er drept i de israelske angrepene. Ifølge Conricus er det fordi Hamas-lederskapet og soldatene gjemmer seg under bakken i et omfattende nettverk av underjordiske tuneller. Derfra avfyrer de rakettene ved bruk av fjernkontroll, slik at de unngår å bli drept i israelske luftangrep.

– Det er ingen hemmelighet at de gjemmer seg. De sender rakettene fra sivile områder på Gazastripen mot vår sivilbefolkning, og de gjør det mens de gjemmer seg under sin egen sivilbefolkning, sier IDFs talsmann.

Denne utbrente bussen ble mandag ettermiddag truffet av en granat skutt fra Gazastripen. (Foto: Brannvesenet)
Denne utbrente bussen ble mandag truffet av en anti-stridsvognrakett skutt fra Gazastripen. (Foto: Brannvesenet)

 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart