En terrorist fra Hamas bærer en angrepsrakett. (Illustrasjonsfoto: Zoriah / Flickr.com)
Hamas har en rekke raketter som de bruker til å skyte mot den israelske sivilbefolkningen. (Foto: Zoriah / Flickr.com)

Terrorister på Gazastripen truer med å sende raketter langt inn i Israel

Hamas og Islamsk Jihad truer med å angripe Beersheva, Ashdod og andre byer med langtrekkende raketter.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det siste døgnet har Hamas og andre terrorgrupper på Gazastripen skutt rundt 400 raketter og granater mot israelske nærområder, inkludert byene Ashkelon og Sderot.

Nå truer terroristene med å bruke raketter med utvidet rekkevidde som kan ramme de israelske storbyene Beersheva og Ashdod, skriver Times of Israel.

Det er talsmannen Abu Obeida i den såkalte «militære» delen av terrororganisasjonen Hamas, Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, som i en melding på Twitter tirsdag morgen skriver at de kan komme til å skyte ut raketter som kan nå helt fram til de israelske storbyene.

«Okkupert Ashkelon har kommet innen vår rekkevidde som svar på bombardementet av sivile bygninger i Gaza. Ashdod og Beersheva er neste mål dersom fienden fortsetter med å bombardere sivile bygninger,» skriver Abu Obeida.

En talsmann for en annen terrorgruppe på Gazastripen, Palestinsk Islamsk Jihad, truer også med langtrekkende rakettangrep.

«Det som skjedde i går kveld og til nå er en del av det vanlige svaret som Israel forventer. I de kommende timene vil fienden motta det uventede. Fortsatt aggresjon av denne typen vil føre til at Motstanden [kodeord for terrorgruppene] vil utvide responsen slik at bosetterne [israelerne] bortenfor Beersheva og Ashdod vil måtte oppholde seg i nærheten av tilfluktsrom,» sa talsmannen.

Rakettangrep mot Beersheva og Ashdod, med rundt en halv million innbyggere, er relativt sjeldne og blir ansett for å være en alvorlig opptrapping av konflikten.

Beersheva ligger 40 kilometer fra Gazastripen mens avstanden mellom Ashdod og grensen til Gaza er 20 kilometer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart