Regimet på Gaza henretter jevnlig mennesker de mener har samarbeidet med Israel. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube)
Hamas' væpnede ving viser seg frem under en parade på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube.)

Israel avdekket Hamas-terrorcelle på Vestbredden med rystende planer

Terrorcellen skulle angripe sivile på kjøpesentre, hoteller eller busser i Israel.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier de har avdekket et forsøk fra terrorgruppen Hamas på å etablere en terrorcelle på Vestbredden som skulle utføre «alvorlige terrorangrep» inne i Israel, skriver avisen Jerusalem Post.

Militante fra Hamas’ militære fløy på Gazastripen skal ha rekruttert medlemmer på Vestbredden og trent dem opp i bruken av eksplosiver. Hamas skal også ha pekt ut flere befolkede områder som potensielle mål.

Shin Bet sier at terrorplanene som ble avdekket skiller seg ut i både omfang og skadepotensiale i forhold til andre planer som er avdekket de siste årene.

Etter instrukser fra høytstående Hamas-medlemmer på Gazastripen skulle terrorcellen angripe sivile på kjøpesentre, hoteller, tog eller busser i Israel. Målet var at et slikt omfattende angrep skulle føre til at konflikten mellom Israel og palestinerne eskalerte på både Gazastripen og Vestbredden.

Hamas skal ha brukt en eldre kvinne fra Gaza, som hadde tillatelse til å reise inn i Israel for medisinsk behandling, til å kommunisere med terrorcellen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart