Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To israelske soldater skadet i bilangrep på Vestbredden

Åstedet for bilangrepet natt til mandag der to israelske soldater ble skadet. (Foto: Twitter/Kan)
Åstedet for bilangrepet natt til mandag der to israelske soldater ble skadet. (Foto: Twitter/Kan)
Tre palestinere i en personbil kjørte inn i en gruppe israelske soldater natt til mandag.

En IDF-offiser ble alvorlig skadet og en soldat fra det israelske grensepolitiet ble lettere skadet da de ble rammet av en bil kjørt av palestinere rundt klokken 03:30 (lokal tid) natt til mandag.

Det som trolig er et terrorangrep fant sted utenfor landsbyen Kafr Ni’ma vest for Ramallah på den nordlige delen av Vestbredden.

De skadde soldatene ble evakuert til Tel Hashomer Hospital i Ramat Gan. Offiseren ble påført skader over det meste av kroppen og plassert i medisinsk indusert koma, mens soldaten fra grensepolitiet ble behandlet av leger og deretter utskrevet fra sykehuset.

Soldatene hadde nettopp gjennomført en aksjon i landsbyen for å arrestere palestinere da de fikk problemer med bilen sin, skriver Jerusalem Post. De befant seg utenfor bilen i et forsøk på å flytte den da de ble påkjørt av den palestinske bilen.

Soldatene åpnet ild mot de tre palestinske mennene som befant seg i bilen. To av dem døde av skuddene, mens den tredje ble såret og arrestert.

Palestinske helsemyndigheter sa de to døde heter Amir Mahmud Dragah (20) og Yusuf Raed Angao (20), mens palestineren som ble arrestert heter Haitham Juma al-Qom.

Ifølge en uttalelse fra IDF skal de tre palestinerne tidligere samme natt ha kastet brannbomber på biler ved et veikryss i nærheten av vei nummer 443. Flere klargjorte bensinbomber, såkalte molotovcoctail, ble funnet i bilen deres.

Times of Israel skriver at innbyggere i landsbyen nekter for at bilangrepet var med hensikt. De hevder det var en ulykke og begrunner det med at gaten er smal, mangler lys og blir omtalt som «dødens gate».

Bilen som kjørte på soldatene. (Foto: Twitter/Kan)
Bilen som kjørte på soldatene. (Foto: Twitter/Kan)

Statsminister Benjamin Netanyahu berømmer soldatene for hvordan de reagerte etter bilangrepet, og ga ordre om at de palestinske angripernes hjem skal rives.

– Denne morgenen handlet IDF-soldatene raskt og likviderte terroristene som truet med å kjøre over dem, sa Netanyahu ved starten av et møte med statsministeren fra øystaten Samoa.

Den palestinske terrororganisasjonen Hamas hyller bilangrepet. Talsmannen Hazem Qassem uttalte: – De to shahidene (martyrene) som ble drept denne morgenen vest for Ramallah framhever at den opprørske ungdommen på Vestbredden ikke vil hvile inntil de oppnår vårt folks fulle rettigheter og våre hellige steder er frigjort. Han la til at «planen om å gjøre Jerusalem jødisk, ikke vil lykkes».

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart