Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Islamsk Jihad planlegger et større angrep mot Israel

Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Den iransk-støttede gruppen ønsker å ødelegge våpenhvilen mellom Israel og Hamas.

Det israelske forsvaret tror den iransk-støttede terrorgruppen Islamsk Jihad, den nest største terrorgruppen på Gaza, planlegger ett eller flere angrep mot Israel i løpet av de kommende timene eller dagene, skriver den israelske storavisen Yedioth Ahronoth.

Det er blant annet uvanlig aktivitet langs grensen mot Israel som gjør at det israelske forsvaret har mistanker om at noe stort er på gang. Formålet med et slikt angrep skal være å ødelegge de pågående forhandlingene mellom Israel og Hamas, hvor Egypt og FN fungerer som meklere mellom partene.

IDF tror Islamsk Jihad kan forsøke å angripe israelske mål over grensen med en laserstyrt panservernmissil, ved å plassere eksplosiver på grensegjerdet eller forsøke å bryte gjennom grensegjerdet for å utføre et angrep inne på israelsk territorium. Det kan også bli avfyrt raketter mot Israel.

Hvorfor Islamsk Jihad vil ønske å ødelegge forhandlingene mellom Israel og Hamas vites ikke, men de kan være misfornøyd med hvordan avtalen slår ut for dem. Det kan også være en direkte ordre fra Iran, som finansierer dem. Nylig sendte terrorgruppen en kraftig rakett mot det sentrale Israel etter ordre fra Iran. Raketten totalskadet et bolighus og sju personer ble såret.

Selv om forhandlingene er mellom Hamas og Israel er også Islamsk Jihad representert. Yedioth Ahronoth skriver at det er uklart om representantene fra gruppen er med på planen om å ødelegge for våpenhvileforhandlingene.

I en pressemelding skriver Islamsk Jihad at det ikke er noe sant i meldingen fra det israelske forsvaret. De avviser at de planlegger et angrep mot Israel.

I forbindelse med de pågående forhandlingene er det kommet frem at Israel blant annet vil gå med på å utvide fiskesonen på Gazastripen til 15 nautiske mil. Ikke siden starten på den Andre intifada har det israelske forsvaret akseptert at palestinske fiskere får dra så langt ut på havet. Målet er å bedre de økonomiske forholdene på den palestinske enklaven, skriver avisen.

En stridsvogn fra Armored Corps 401st Brigade i grenseområdet mot Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel har forsterket sikkerheten ved grensen mellom Gaza og Israel etter mye uro i det siste. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart