Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)

Islamsk Jihad planlegger et større angrep mot Israel

Den iransk-støttede gruppen ønsker å ødelegge våpenhvilen mellom Israel og Hamas.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det israelske forsvaret tror den iransk-støttede terrorgruppen Islamsk Jihad, den nest største terrorgruppen på Gaza, planlegger ett eller flere angrep mot Israel i løpet av de kommende timene eller dagene, skriver den israelske storavisen Yedioth Ahronoth.

Det er blant annet uvanlig aktivitet langs grensen mot Israel som gjør at det israelske forsvaret har mistanker om at noe stort er på gang. Formålet med et slikt angrep skal være å ødelegge de pågående forhandlingene mellom Israel og Hamas, hvor Egypt og FN fungerer som meklere mellom partene.

IDF tror Islamsk Jihad kan forsøke å angripe israelske mål over grensen med en laserstyrt panservernmissil, ved å plassere eksplosiver på grensegjerdet eller forsøke å bryte gjennom grensegjerdet for å utføre et angrep inne på israelsk territorium. Det kan også bli avfyrt raketter mot Israel.

Hvorfor Islamsk Jihad vil ønske å ødelegge forhandlingene mellom Israel og Hamas vites ikke, men de kan være misfornøyd med hvordan avtalen slår ut for dem. Det kan også være en direkte ordre fra Iran, som finansierer dem. Nylig sendte terrorgruppen en kraftig rakett mot det sentrale Israel etter ordre fra Iran. Raketten totalskadet et bolighus og sju personer ble såret.

Selv om forhandlingene er mellom Hamas og Israel er også Islamsk Jihad representert. Yedioth Ahronoth skriver at det er uklart om representantene fra gruppen er med på planen om å ødelegge for våpenhvileforhandlingene.

I en pressemelding skriver Islamsk Jihad at det ikke er noe sant i meldingen fra det israelske forsvaret. De avviser at de planlegger et angrep mot Israel.

I forbindelse med de pågående forhandlingene er det kommet frem at Israel blant annet vil gå med på å utvide fiskesonen på Gazastripen til 15 nautiske mil. Ikke siden starten på den Andre intifada har det israelske forsvaret akseptert at palestinske fiskere får dra så langt ut på havet. Målet er å bedre de økonomiske forholdene på den palestinske enklaven, skriver avisen.

En stridsvogn fra Armored Corps 401st Brigade i grenseområdet mot Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel har forsterket sikkerheten ved grensen mellom Gaza og Israel etter mye uro i det siste. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart