Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Hizbollah planla store terrorangrep mot israelske mål over hele verden

Hizbollah viser styrke under en parade. Terrorgruppen har titusenvis av soldater og over 100.000 raketter. (Foto: YouTube)
Hizbollah viser styrke under en parade i Libanon. . (Foto: YouTube)
Men den israelske etterretningstjenesten Mossad satte en stopper for planene.

I tre og et halvt år lekte den israelske etterretningstjenesten Mossad en katt-og-mus-lek med den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Målet var å forhindre gruppen i å etablere et verdensomspennende nettverk av lager for oppbevaring av eksplosiver, ifølge en tjenestemann i etterretningstjenesten.

Det største lageret, som inneholdt rundt tre tonn med ammoniumnitrat, en viktig ingrediens i produksjon av enkelte typer eksplosiver, ble funnet på fire forskjellige steder i London, under et raid av det britiske politiet i september 2015. Andre lager opprettet av Hizbollah-celler er oppdaget på Kypros, i Thailand og i flere ikke navngitte europeiske land, skriver Times of Israel.

Lagrene skulle gjøre Hizbollah forberedt til å utføre terror. Ifølge britiske medier skal utenlandsk etterretning ha tipset britisk etterretning og britisk politi om de skjulte eksplosivene. Nå viser det seg at tipset kom fra Mossad.

En ikke navngitt kilde forteller i Yedioth Ahronoth hvordan Israel jobbet med å stagge Hizbollahs terrorplaner – som politiet i London, Kypros og Thailand har konkludert med var rettet mot israelske mål i de respektive landene.

– Hizbollah gjør forberedelser for å være klare til å hevne seg, enten på grunn av noe som skjer mellom Israel og Libanon, eller på grunn av et angrep på Irans atomanlegg. Derfor har de etablert et stort nettverk av lager hvor det lagres eksplosiver til dette formålet, sier kilden til avisen.

Det var i 2014 at Mossad fikk kjennskap til at Hizbollahs 910-enhet, som er ansvarlig for terrorgruppens utenlandske operasjoner, gjorde forberedelser til å kunne gjennomføre store terrorangrep mot mål over hele verden.

Informasjonen fra Mossad gjorde at thailandske myndigheter pågrep en terrorcelle tidlig i 2015. I april samme år ble Hizbollah-terroristen Hussein Abdullah pågrepet på Kypros etter at det ble oppdaget tonnevis med ammoniumnitrat i kjelleren hans.

Den israelske etterretningskilden sier Hizbollah, som har tette bånd til Iran, hadde «langsiktige planer for omfattende terrorangrep. Heldigvis var noen på rett sted til rett tid til å kunne komme med en advarsel, til å formidle informasjonen og til å forhindre etableringen av denne infrastrukturen».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart