Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Skole truffet av rakett fra Gaza

En religiøs skole i Sderot ble truffet av en rakett fra Gaza torsdag 13. juni. Til alt hell ble ingen skadet.
Vitner sier det var et «mirakel» at ingen ble drept i rakettangrepet.

Torsdag kveld ble en religiøs skole i den israelske byen Sderot truffet av en rakett fra Gaza. Mange av studentene hadde tatt helg, men noen befant seg fortsatt på skolen da angrepet skjedde. Tre av dem satt og studerte bibelske salmer da rakettalarmen begynte å ule, skriver Times of Israel.

Sekunder senere traff en rakett en vegg rett ved siden av hvor de tre satt. Betong og glass fløy gjennom rommet. Til alt hell ble ingen av dem skadet.

Øyenvitner forteller at hvis raketten hadde truffet noen minutter tidligere, da hovedsalen var full av studenter, hadde det trolig fått et helt annet utfall.

– Den traff veggen, tre meter fra hvor jeg satt. Hvis raketten hadde truffet en halv meter lenger til siden, så tror jeg ikke at jeg hadde snakket med deg nå, sier Shalom Kahlon, som befant seg på skolen da den ble truffet.

Khalon og de andre som var i nærheten sier de hørte et kraftig smell da skolen ble truffet, selv om raketten ikke hadde et stridshode. Et stridshode hadde forårsaket en mye større ødeleggelse – og trolig dødsfall. Likevel klarte raketten å lage et hull i veggen og knuse en rekke herdede vinduer.

– Det var et mirakel. Bare ti minutter tidligere ba 15 studenter sine kveldsbønner i dette rommet, sier skolens rabbiner, Shlomo Binyamin.

Like ved skolen ligger det også en synagoge. Denne var full av folk.

– Vi holdt på å lese i Toraen og midt i forelesningen hørte vi sirenen. Bare sekunder senere kom det et kraftig smell, som fikk alle til å skvette. Det tok et lite øyeblikk før vi innså at alle var i live, sier rabbiner Moshe Zeev Pizem.

Sderot ligger like ved grensen til Gaza og byens innbyggere har 15 sekunder eller mindre på å komme seg i sikkerhet når rakettalarmen uler. Siden byen har vært utsatt for tusenvis av rakettangrep siden tidlig på 2000-tallet, er de fleste bygninger i byen bygget med forsterket betong.

Sderot-ordfører Alon Davidi mener det er på tide med en større militær operasjon mot Gaza etter torsdagens angrep.

Det er ikke kjent hvorfor ikke rakettforsvaret Iron Dome klarte å stanse raketten. Også tidligere på dagen torsdag ble det avfyrt en rakett fra Gaza mot Israel, men denne ble stoppet av rakettforsvaret. Spenningen i området har eskalert kraftig de siste dagene. I tillegg til rakettangrepene er det også sendt mange brannbomber over grensen, som har startet titalls branner i Israel.

Etter angrepet svarte Israel med å bombe flere Hamas-mål, men både politikere og andre mener det er på tide med en større militær operasjon mot terroristene på Gaza, inkludert målrettet likvidering av Hamas-ledere.

– Vi kan ikke fortsette å ha det sånn som dette. Som jeg har sagt tidligere, det er bare en militær operasjon som kan gi fred til vår region, sier Sderot-ordfører Alon Davidi.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart