Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rakettangrepene i mai har krevd sitt femte offer

Rivkah Jamil (89) er det femte dødsofferet etter rakettangrepene i begynnelsen av mai. (Foto: Privat)
89 år gamle Rivkah Jamil ble alvorlig skadet da hun prøvde å løpe i sikkerhet.

En kvinne som ble alvorlig skadet da hun løp mot et bomberom i mai, da det ble skutt 700 raketter mot det sørlige Israel i løpet av 48 timer, døde søndag 7. juli av skadene hun pådro seg i evakueringen, skriver Times of Israel.

89 år gamle Rivkah Jamil fra Ashkelon prøvde å komme seg i sikkerhet fra rakettregnet, da hun ramlet og skadet ryggraden sin. Hun har siden vært innlagt på sykehus med alvorlige skader. Etter at hun søndag døde på sykehuset har antallet drepte i rakettangrepene i mai steget til fem. Det er det høyeste antallet drepte i rakettangrep fra den palestinske enklaven siden Gaza-krigen i 2014, som forøvrig startet 8. juli for nøyaktig fire år siden.

Jamil mistet sin ektemann i Jom kippur-krigen i 1973. Hun var mor til fem og bestemor til femten, ifølge israelske medier. Palestinske terrorister skjøt nesten 700 raketter mot det sørlige Israel i dagene 4. og 5. mai. En stor andel raketter ble skutt mot byen Ashkelon, som ligger like nord for Gaza.

Tre andre israelere ble drept i de omfattende rakettangrepene mot Sør-Israel. Moshe Agadi (58), Zaid al-Hamamdeh (47) og Pinchas Menachem Prezuazman (21) ble alle drept i rakettangrep. I tillegg ble Moshe Feder (60) drept da bilen hans ble truffet av en panservernmissil avfyrt fra Gaza.

Slik så det ut på innsiden av et bolighus i Ashkelon som ble truffet av en rakett lørdag morgen. (Foto: Det israelske politiet)
Slik så det ut på innsiden av et bolighus i Ashkelon som ble truffet av en rakett lørdag 4. mai. (Foto: Det israelske politiet)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart