Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nå har brannterroren kommet til nord

Flere påsatte branner har herjet i det nordlige Israel. En israelsk by måtte evakueres. (Foto: Skjermdump Channel 12)
Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah har tatt i bruk taktikken til Hamas.

Fredag herjet flere branner langs Israels grense mot Libanon. Bilder vist på TV-kanalen Channel 12 viser at brannene ble påsatt av Hizbollah-terrorister, som ser ut til å ha tatt i bruk brannterroren som palestinere på Gaza bruker mot Sør-Israel. Nå har denne formen for terror også kommet til Nord-Israel.

På TV-bildene ser man at brannene blir påsatt tett på grensen mot Israel. Kraftig vind gjorde at flammene raskt spredte seg over grensen og gikk mot en israelsk militærbase og lokalsamfunnet Margaliot, som måtte evakueres.

Man kan også se fredsbevarende styrker fra FN som patruljerer i nærheten av brannene, men de gjør ingenting for å stanse Hizbollah i å starte dem.

TV-bildene viser at Hizbollah-terrorister går rundt og starter branner langs grensen. (Foto: Skjermdump Channel 12)

Brannene gjorde at flere av landminene langs grensen eksploderte. Det lokale brannvesenet brukte mange timer på å få kontroll over brannene. Brannvesenet kunne ikke bruke brannslukningsfly på grunn av nærheten til en fiendtlig grense, noe som gjorde slukkingsarbeidet svært vanskelig.

– Alle vet at den libanesiske siden er ansvarlig for disse provokasjonene. De tester oss, sier Yoram Mahluf, en av de lokale lederne i grenseområdet.

Ifølge TV-reportasjen frykter myndighetene at Hizbollah vil fortsette å starte branner langs grensen mot Israel, for å distrahere det israelske forsvaret og for å fjerne vegetasjon som israelske spesialstyrker kan bruke som dekning.

Denne taktikken ser ut til å være en etterligning av brannterroren fra Gaza, hvor tusenvis av drager og ballonger har fraktet brannbomber over grensen. Dette har ført til at over 35 kvadratkilometer med landbruksområder, skog og mark er svidd av. Det unike dyrelivet i området er også hardt rammet.

Bare i løpet av én uke i sommer var det 100 påsatte branner i Sør-Israel.

Her er brannen som herjet i Nord-Israel i forrige uke:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart